Топ-3 найдешевших смартфони Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайська компанія Xiaomi завоювала репутацію виробника смартфонів з оптимальним співвідношенням ціни і технічних можливостей. Флагмани останніх років цілком успішно конкурують з топовими гаджетами від Samsung і Apple. Але є в лінійці Xiaomi і бюджетники. У сегменті найдешевших телефонів китайський виробник чи не найкращий на ринку. Сьогодні ми пропонуємо вам топ-3 бюджетних смартфона Xiaomi, які можна купити у 2023 році.

Xiaomi Redmi 9A

Ультрабюджетна модель, яку часто купують першокласникам. Також вона підійде користувачам, які невибагливі до технічних можливостей гаджетів, а телефон використовують виключно для зв’язку. Redmi 9A – бюджетна модель для типових щоденних завдань, таких як телефонні дзвінки, обмін повідомленнями в месенджерах, спілкування в соцмережах, перегляд відео на YouTube.

У телефон встановили недорогу IPS-матрицю на 6,5 дюйма. Роздільна здатність екрана HD+ або 1600х720 пікселів. Показник максимальної яскравості виробник не повідомляє, але при сонячному світлі її трохи не вистачає – до екрану доводиться придивлятися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щільність пікселів становить 269 ppi. Якщо придивитися, на дисплеї можна помітити окремі точки, під час користування смартфоном це майже непомітно. Дисплей накритий склом Corning Gorilla Glass. Воно протистоїть незначним механічним впливам, тому краще наклеїти плівку або захисне скло.

За продуктивність Redmi 9A відповідає процесор початкового рівня Helio G25 від MediaTek. Це 8-ядерний чип, зроблений за 12 нм техпроцесом. Він справляється з усіма типовими завданнями більшості користувачів. У тесті AnTuTu пристрій набирає 102 778 балів. Це скромний показник, якого недостатньо для більшості сучасних ігор.

Запас оперативної пам’яті невеликий – 2 Гб. Вбудоване сховище даних теж скромне – 32 Гб, хоча його можна збільшити флешкою microSD максимум на 512 Гб. Для неї в сім треї є окреме місце – поруч із двома SIM-картами.

У тильному блоці камери всього один модуль на 13 Мп. Під ним знаходиться вічко світлодіодного спалаху. Фотографії виходять саме такими, які очікуєш від найбюджетнішого китайського смартфона. Вдень деталізація і передача кольору відносно непогані, динамічний діапазон середній. У яскравих зонах можуть спостерігатися невеликі пересвіти. При поганому освітленні на знімках з’являється ефект акварельних фарб – деталізація падає і з’являється багато шумів.

Роздільна здатність фронтальної камери 5 Мп. При хорошому освітленні кадри виходять досить різкими, але деталізованих портретних знімків від неї очікувати не варто. Для відеодзвінків можливостей камери цілком вистачає.

Сильною стороною Redmi 9A стала автономність. Ємність батареї – 5000 мА-год. З урахуванням малої потужності процесора це багато. При повному заряді на телефоні можна дивитися фільми протягом 20+ годин. Якщо смартфон сильно не навантажувати, батареї точно вистачить на два дні. Заряджається акумулятор досить довго – 3 години до 100%. Це результат роботи малопотужного блока живлення на 10 Вт.

Poco C40

Це смартфон початкового рівня від суббренду Poco. Вдалий вибір в якості першого телефону для дитини. Також його нерідко купують пенсіонери для зв’язку і таксисти для встановлення додатку з навігацією.

Poco C40 продається в яскравій жовтій коробці. Джерело: notebookcheck.net
Виглядає Poco C40 трохи виразніше за попередній гаджет у нашому рейтингу, але дизайн – це справа суто суб’єктивна. У телефон встановили дисплей трохи більшого розміру діагоналлю 6,71″ з роздільною здатністю HD+, тобто майже ті самі 1650х720 пікселів. Щільність пікселів – 268 ppi. Дисплей видає не більше 400 ніт пікової яскравості, тому на сонці картинка читається не ідеально. Якщо дивитися на екран збоку, стає ще гірше. Але це звичне явище для всіх бюджетників.

В основі апаратної частини лежить чипсет JLQ JR510. Це маловідомий процесор, який рідко зустрічається в смартфонах. Створений за 11 нм техпроцесом і видає 128 944 бали в AnTuTu. Це краще, ніж у Redmi 9A, але все одно недостатньо для сучасних вимогливих ігор. Навіть на мінімальних налаштуваннях графіки картинка ідеально плавною не буде.

Виробник запропонував дві версії – 3/32 і 4/64 Гб. Ми розглядаємо молодшу, оскільки у нас топ найдешевших смартфонів. Різниця між 3/32 і 4/64 близько 1500 грн. Внутрішнє сховище можна розширити флешкою. Для неї в SIM-лотку знайшлося окреме місце.

На тильній стороні корпусу дві камери:

  • основна на 13 Мп з фазовим автофокусом;
  • додаткова на 2 Мп – це датчик глибини для розмиття фону на портретах.

Головний модуль знімає на тому ж рівні, що Redmi 9A. Багато чого очікувати від цієї камери не варто, особливо при поганому освітленні.

У денний час можна зробити хороші кадри. У соцмережах вони матимуть непоганий вигляд, але для друку, наприклад, великого портрета або барвистої картини, деталізації та передачі кольору безумовно не вистачить. Роздільна здатність фронтальної камери – 5 Мп. Непоганий за мірками сегмента модуль. Підійде для соцмереж або дзвінка з ким-небудь по відеозв’язку.

А ось у ємності батареї Poco C40 здивував. У нього встановили акумулятор на 6000 мА-год. На жаль, за автономністю він помітно не перевершує той же Redmi 9A. Виною всьому погано оптимізований чипсет. При інтенсивному використанні гаджета заряду вистачає на день, а в більш щадному режимі можна розтягнути на два дні.

У комплект поклали блок живлення на 10 Вт, але можна використовувати швидку зарядку до 18 Вт. Від неї акумулятор відновлюється до 100% за дві години.

Xiaomi Redmi 10A

Цей смартфон є продовжувачем вищезгаданого Redmi 9A. Він заслужено зайняв місце в рейтингу бюджетників. За низкою параметрів це все той самий телефон з мінімальними можливостями, але деякі показники були поліпшені.

Redmi 10A оснастили IPS-дисплеєм, як у попередника. Діагональ 6,53″, роздільна здатність 1600х720, щільність пікселів 269 ppi. Показники яскравості та кути огляду не змінилися. Дискомфорт можна відчути тільки під яскравим сонцем.

Процесор залишився колишнім – Helio G25 від MediaTek. У тестах AnTuTu Redmi 10A видає той самий показник, що і попередник – 102 639 бали. Ми говоримо про молодшу версію на 2/32 Гб. Але також виробник запропонував інші варіанти пам’яті. За кількістю ОЗП є версії на 2, 3, 4 і 6 Гб. Вбудованої пам’яті теж тепер не тільки 32 Гб, а є варіант на 64 і навіть 128 Гб, але за це доведеться доплатити. Можна ще встановити картку microSD до 1 Тб.

З набором тильних камер виробник зробив крок вперед, нехай і незначно. Головний модуль залишився колишнім – 13 Мп. Знімає так само, як раніше. У ясну погоду кадри виходять цілком нормальними, передача кольору непогана, різкість хороша. При слабкому освітленні картинка різко псується. Зі змін – у Redmi 10A додали датчик глибини різкості на 2 Мп. Він швидше справляється з розмиттям заднього фону на портретних кадрах і робить це трохи краще, порівняно з Redmi 9A.

Фронтальна камера теж перекочувала з попередника. Це 5-мегапіксельний модуль, що дає змогу знімати портрети за яскравого освітлення. Якщо світла не вистачає, якість сильно погіршується.

Автономність забезпечує батарея на 5000 мА-год. При помірному використанні смартфона акумулятора вистачить на 2 дні. У комплект поклали зарядку на 10 Вт, і це максимум, на що здатен телефон. На відновлення батареї від 0 до 100% потрібно 3 години.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.