Таємно розряджають телефон: шкідливі програми, які потрібно видалити з Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проблеми з ємністю батареї на телефоні досить поширені, проте не всі знають, що причиною, чому ваш смартфон швидко розряджається, може бути шкідливе програмне забезпечення.

Є десятки програм, які можуть таємно розряджати ваш телефон. Їхній список опублікували кіберексперти McAfee.

Ці програми мільйони разів були завантажені з Google Play як програми для завантаження музики, перегляду новин та календарі, і є невелика ймовірність, що, серед іншого, вони можуть бути і на вашому пристрої. Як попереджають експерти, ці програми таємно включають рекламу у фоновому режимі на вашому пристрої та споживають трафік, що помітно розряджає телефон.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Google знають про проблему і видалили з Android Play Store більшість таких шкідливих програм, проте не буде зайвим перевірити, чи вони точно не залишилися на вашому пристрої.

Повний список цих 43 програм виглядає так:

Щоб перевірити, чи є якась із зазначених програм на вашому телефоні, зайдіть в “Налаштування” -> “Програми” -> “Всі програми”. Там можна переглянути список усіх програм на вашому пристрої, або спробувати знайти шкідливі програми через пошук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.