Смартфони

Новий iPhone 15 заряджатиметься майже вдвічі швидше

Share

За відсутність нормальної швидкої зарядки сучасні айфони не лаяв тільки ледачий. Тоді як навіть дешеві Сяомі підтримують 33 Вт, iPhone 14 Pro Max скромно стоїть осторонь зі своїми 27 Вт у піку. Просто нагадаю, що це найдорожчий смартфон Apple вартістю 100 тисяч рублів. Щоб зарядити його по дроту з 0 до 100%, необхідно провести біля розетки близько двох годин. А на дворі 2023 рік. Мабуть, у Купертіно почули користувачів своїх пристроїв, які через це відверто страждають, і прийняли рішення дати їм нормальну зарядку в iPhone 15.

Нова модель зможе заряджатися від блоку живлення 35 Вт на максимальній швидкості. При цьому в комплект з ним покладуть тканинні шнури USB-C на USB-C в колір самого Айфона. Дорого-багато. Тільки, як зазвичай це буває, може не обійтися без фірмових обмежень від Apple.

Скільки заряджається iPhone 15

Ось така зарядка на 35w буде заряджати Айфон на максимальній швидкості
Як повідомляє портал 9to5Mac, поява швидкої зарядки 35 Вт в iPhone 15 – вже вирішена справа. Якраз в минулому році Apple показала спеціальний зарядний пристрій з двома USB-C портами потужністю саме 35 Вт. Якщо до нього буде під’єднаний тільки Айфон, то очікується, що всю потужність цього блоку живлення він і задіє. При цьому обов’язково знайдуться незадоволені.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для порівняння: Samsung Galaxy S23 Ultra підтримує зарядку до 45 Вт. Це дозволяє йому зарядитися від 0 до 100% менш ніж за годину. Мій POCO F5 Pro, у якого в коробці лежить блок живлення на 67 Вт, за допомогою нього заряджається від 0 до 100% за 47 хвилин. Тому очікувати, що всі будуть задоволені 35 Вт, не варто. У підсумку на повну зарядку iPhone 15 буде йти більше години. Хтось скаже, що це вже минуле століття, і матимуть рацію.

Швидка зарядка стане доступна завдяки USB-C

Однак порівняно з iPhone 14 явно зроблено крок вперед, що не може не радувати. Але, як це часто буває у випадку з Apple, не обійдеться і без підводних каменів. Ще невідомо, чи дістанеться ця функція всій лінійці iPhone 15. Є ймовірність, що топову швидкість зарядки дадуть тільки найдорожчим моделям – iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max або Ultra. Це ми дізнаємося тільки на презентації, яка має відбутися на початку вересня.

Яким кабелем заряджати iPhone 15

Ось такий дріт покладуть у коробку з iPhone 15

Щоб не втрачати доходи від продажу аксесуарів, Apple використовує ще одне обмеження. Аналітик Мінг-Чі Куо повідомляє, що швидка зарядка на нових айфонах через USB-C кабель працюватиме лише за умови використання дротів, сертифікованих за програмою MFi. Спеціальний контролер зчитуватиме цю інформацію і виставлятиме відповідну швидкість. З одного боку, виглядає якось не дуже добре. Але не забувайте, що практично аналогічні обмеження використовують і інші виробники.

Наприклад, мій ноутбук заряджається від блока живлення на 67 Вт. Якщо я скористаюся ним для зарядки POCO F5 Pro, то буде відображатися тільки “Швидка зарядка” з меншою потужністю, а не “Турбо”, як за оригінального блоку. Тож не звинувачуйте Apple у всіх гріхах. Це нормальна практика і в інших виробників.

Але на цьому хороші новини для покупців майбутніх смартфонів не закінчуються. У коробку до iPhone 15 Apple покладе і новий дріт. По-перше, він отримає тканинне обплетення в колір самого Айфона. Просто уявіть це відчуття, коли ваш шнур для зарядки iPhone більше не буде розкладатися від контакту з повітрям. Тепер можна розраховувати на більший термін його служби, що, безумовно, скоротить ваші витрати.

По-друге, як повідомляє 9to5Mac, новий кабель USB-C на USB-C повинен отримати збільшену довжину. Якщо в коробці з iPhone 14 і старими моделями ви знайдете метровий дріт, то тепер його планують збільшити на 50 сантиметрів до 1,5 метрів. Насправді рішення чудове. Якщо розетка, від якої ви заряджаєте ваш Айфон, розташована на невеликій відстані, то тепер вам буде значно зручніше підключати до неї телефон.

Зверніть увагу на посилення в районі штекера

За знімками може здатися, що ці дроти просто не помістяться в коробку з iPhone. Але посилення в районі самого штекера говорить про те, що це дріт саме для Айфона. Є ймовірність, що Apple буде продавати їх окремо, а в комплект піде звичний нам білий кабель просто замість Lightning буде USB-C. Але давайте вірити в краще. Все-таки хочеться за багато грошей отримати річ, у якої навіть аксесуари служитимуть довго.

До речі, з приводу кабелів. Євросоюз хоче змусити Apple дозволити неоригінальні USB-C кабелі для роботи швидкої зарядки. Якщо у нього це вийде, як уже вийшло з переведенням на роз’єм USB-C, то тоді ви зможете купувати дроти дійсно за копійки. Причому такі ж плетені, як повинні з’явитися в комплекті поставки iPhone. Так, аксесуари для телефону можна купувати недорого. Власники айфонів будуть шоковані цим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Ось чому Windows XP небезпечно використовувати у 2024 році

    Використання застарілих операційних систем, таких як Windows XP, може становити значний ризик безпеки користувачів при…

    20.05.2024

    Як швидко зарядити смартфон – поради

    Довга заряджання батареї мобільного пристрою дратує багатьох людей. Проблема в тому, що користуватися гаджетом, що…

    20.05.2024

    5 найкращих смартфонів Xiaomi на весну 2024 року

    Ресурс TechRadar назвав п'ятірку найкращих смартфонів від китайського техногіганта Xiaomi. Xiaomi 14 названий найкращим з…

    20.05.2024

    Вийшло оновлення iOS 17.5.1 та iPadOS 17.5.1 – що нового

    Компанія Apple випустила невеликий апдейт операційних систем iOS та iPadOS. У версії 17.5.1 немає нічого…

    20.05.2024

    Представлено дуже незвичайний асистент-гаджет для смартфона

    Примітно, що Lamptok спочатку призначений для людей з порушеннями слуху: гаджет легко кріпиться до будь-якої…

    20.05.2024

    Створено унікальну флешку яка прослужить понад 200 років

    Коли ви купуєте флешку, ви звертаєте увагу на три параметри: обсяг, продуктивність і стійкість до…

    20.05.2024