Xiaomi покращує політику оновлення смартфонів: 5 років підтримки за формулою 4+1

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хороші новини для шанувальників компанії Xiaomi. Китайці, схоже, вирішили взятися за політику оновлення своїх смартфонів, щоб не відставати від Samsung. Їхній останній флагман Redmi K60 Extreme Edition отримає 5 років програмної підтримки, включно з 4 великими оновленнями Android і додатковим роком патчів безпеки.

Це перший телефон бренду з настільки тривалим “терміном життя”, і будемо сподіватися, що не останній.

Скільки років оновлюються Xiaomi

Про нову формулу 4+1 компанія написала у своєму офіційному акаунті в соцмережі Weibo. Раніше, незважаючи на подорожчання смартфонів, термін підтримки Xiaomi сильно поступався конкурентам, які пішли далеко вперед у цьому питанні. До доступних моделей Redmi застосовувалася політика 2+1, для основного бренду – 3+1.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для порівняння, Samsung оновлює флагмани і хітові моделі Galaxy A протягом п’яти років. Аналогічний підхід у OnePlus. Випущений на початку цього року OnePlus 11 отримає чотири нові версії Android і рік виправлень безпеки зверху. У результаті користувачі не залишаться без нових функцій, а їхні смартфони будуть актуальними протягом тривалого часу.

Дивно, але у цих компаній справи йдуть краще, ніж у Google, виробника Android. Смартфони Pixel, такі як Pixel 7 і Pixel 7 Pro, також отримують оновлення безпеки протягом п’яти років, але на них покладається менше нових версій Android, оскільки діє система 3+2.

Redmi K60 EE вийде пізніше як Xiaomi 13T Pro

Очікується, що Redmi K60 Extreme Edition представлять на глобальному ринку під назвою Xiaomi 13T Pro вже 1 вересня. Цей пристрій оснащений потужним процесором MediaTek Dimensity 9200 Plus з великим запасом пам’яті (до 12 ГБ ОЗП і 1 ТБ ПЗП), а також OLED-екраном розміром 6.67 дюйма з частотою оновлення 120 Гц. Флагман має акумулятор ємністю 5000 мАг з можливістю швидкої зарядки 120 Вт, стереодинаміки та вологозахист IP68.

На задній панелі смартфона розташовані три камери: 50-мегапіксельна основна з оптичною стабілізацією і дві камери простіше, 8-мегапіксельний ширококутний об’єктив і 2-мегапіксельна макрокамера. Згідно з останніми витоками, фотоможливості Xiaomi 13T Pro прокачають, і замість непотрібного макромодуля смарт отримає 13-мегапіксельний зум об’єктив. Через це зросте ціна пристрою, яка в Європі стартуватиме з 949 євро за конфігурацію 12/512 ГБ.

Прайс китайської версії Redmi K60 EE починається з 2599 юанів (~357$) за 12/256 ГБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.