Названо 5 функцій старих смартфонів, яких дуже не вистачає

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні бренди з року в рік влаштовують технологічні перегони, намагаючись бути на крок попереду конкурентів. Apple нарощує міць у продуктивності, Samsung переконує, що за складними смартфонами майбутнє, Nothing підкорюють погляди користувачів дизайном. Але здається всі давно забули про такі доволі прості речі, як зручність в експлуатації. Ми згадали, якими були смартфони раніше і чого так не вистачає сучасним моделям.

Світлодіод для сповіщень

Крихітна крапка, зазвичай у ділянці динаміка, була неймовірно функціональною. Вона сповіщала про нові повідомлення без потреби розблокування. У дорожчих пристроях її колір можна було налаштувати самостійно. Наприклад, прийшло повідомлення в Telegram – діод блимає синім, у Whatsapp – зеленим, а повідомлення про новий ролик на YouTube горить червоним світлом. Бюджетні пристрої мали менший колірний спектр, але цього вистачало, щоб не тапати зайвий раз по дисплею, якщо він лежить осторонь. Зараз бренди намагаються виправити це функцією Always on Display. Однак мало того, що працює вона не з усіма додатками, так ще й позначається на автономності. Дуже сумую за маленькою кольоровою лампочкою.

Компактні розміри

Діагоналі екранів стають дедалі більшими і більшими. Так, на них приємніше дивитися кіно, запускати ігри, але що робити, якщо всім цим не користуєшся і потрібен невеликий, але надійний смартфон, а не сумнівна китайська поробка? Куди поділися компактні смартфони, які зручно лежать у руці, а щоб дотягнутися до протилежного краю дисплея, м’язи великого пальця не зводило судорогою. Навіть 6,1-дюймовим айфоном керувати однією рукою не так зручно, як хотілося б, а лінійка mini, найімовірніше, назавжди пішла в небуття.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Знімний акумулятор

Як було зручно. Купив новеньку Nokia і пару акумуляторів BL-5C у навантаження. Сів заряд у дорозі, переставив батарейку і бід не знаєш. Крім того гріє душу той факт, що не доведеться відправляти смартфон в утиль, коли заряду не вистачатиме на день, а заміна не обійдеться в половину вартості гаджета. Зате зараз ми можемо носити з собою важкий пауербанк у рюкзаку, спеціальний дріт, потужну і швидку зарядку. Не погано, але хотілося б альтернатив. Втім, правила деяких країн, погрожують знову повернути цю фішку, на догоду ремонтопридатності.

Металевий корпус

Скло і пластик – основні матеріали, з яких роблять задні кришки сучасних смартфонів. Як це пояснюють в Apple – метал погіршує сигнал стільникового зв’язку. Хто-небудь стикався з цим? Я особисто ні. Зате після падіння задня сторона корпусу не набувала малюнка павутинки. Та й пластик не був завтовшки з яєчну шкаралупу зі священною порожнечею всередині. Згоден, хтось цінує легкість, але метал не йде в порівняння за міцністю з сучасними рішеннями. А як він приємно холодить руку…

Індивідуальність

Розпакування – одне з найяскравіших вражень під час купівлі нового гаджета. Зараз із цим стало настільки туго, що емоцій від нового пристрою отримуєш трохи більше ніж нуль. Сидиш ти на “яблучних” смартфонах чи поклоняєшся “зеленому роботу” – усі плюс-мінус на одне обличчя. Одні бренди копіюють досягнення інших, намагаючись дійти до однаковості і не виділятися. Колір, розташування камери – максимальні зміни новинок. Мабуть, останні пару років у цій категорії перемагає хіба що Nothing Phone зі своїм незвичайним підсвічуванням. Час експериментів минув, а шкода.

Підсумок

Напевно, всі з перерахованих мною фішок можна знайти в тому чи іншому смартфоні. Однак це швидше виняток, ніж правило. Не хочу сказати, що сучасні моделі погані. Вони багатофункціональні, продуктивні, і з автономністю в більшості випадків можна змиритися. Але не всі нововведення настільки хороші й ефективні, ніж ті, які зникли, ймовірно, назавжди. Хтось назве це стагнацією, а хтось ідейним піком виробництва. А які особливості старих смартфонів ви хотіли б повернути зараз?

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.