Google прискорила запуск Android-додатків на 30%

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google оголосила про оновлення середовища виконання Android (ART), що дало змогу істотно прискорити запуск додатків. Це стосується не тільки найновіших пристроїв або тих, що отримають оновлення до Android 14, а й сотень мільйонів ґаджетів, які працюють під управлінням Android 12 або новіше.

Згідно з інформацією з блогу Google, ART являє собою середовище виконання та основні API-інтерфейси, на які покладаються всі додатки і більшість системних служб. Написаний розробниками додатків код за допомогою Java і Kotlin компілюється в байт-код, що виконується ART. Тому будь-які поліпшення середовища виконання прискорюють виконання додатків і підвищують ефективність компіляції байт-коду. Важливо також, що ART – одна для всіх Android-пристроїв і оновлюється через Google Play.

Компанія стверджує, що оптимізація середовища виконання і компілятора в оновленні ART 13 дала змогу прискорити запуск додатків до 30% залежно від пристрою, що наочно продемонстровано на графіку вище. Як видно, більшість підтримуваних гаджетів досить швидко отримали оновлення ART, що стало можливим завдяки модульності системи та поширенню оновлень через Google Play.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найближчими місяцями Google збирається випустити ART 14 для всіх сумісних пристроїв. Оновлення включає підтримку OpenJDK 17, а також оптимізацію компілятора і самого середовища виконання, які повинні підвищити продуктивність при одночасному зменшенні розміру коду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.