Флагмани Qualcomm, MediaTek і Samsung порівняли в бенчмарку з рейтрейсингом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Портал Android Authority опублікував результати тестування мобільних процесорів у 3DMark Solar Bay. Журналісти оцінили можливості чипів у сценаріях з трасуванням променів – хоча мобільних ігор з підтримкою цієї технології поки немає, оцінити потенціал смартфонів під час їх запуску можна вже зараз.


У тестуванні взяли участь Samsung Galaxy S23 Ultra на базі Snapdragon 8 Gen 2 (Adreno 740), vivo X90 Pro з чіпом Dimensity 9200 (Immortalis-G71) і Samsung Galaxy S22 Ultra (Exynos 2200, Xclipse 920). Лідером у RT-дисципліні виявилася мобільна платформа MediaTek, яка приблизно на 10% відірвалася від флагманської моделі Qualcomm. Чип Samsung з великим відставанням розмістився на третьому рядку імпровізованого рейтингу.


Роботу чипів також перевірили в режимі стрес-тесту, що складається з 20 послідовних запусків, щоб з’ясувати, як вони поводитимуться під час підвищення температури пристрою. Тут найкращі результати показав Snapdragon 8 Gen 2, забезпечивши максимально стабільну роботу, а Dimensity 9200 став другим. Процесор Exynos знову посів третє місце в списку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ


Підбиваючи підсумки тестування, журналісти зазначили, що в разі популяризації ігор із рейтрейсингом смартфони на Snapdragon 8 Gen 2 можна вважати лідерами в цьому сегменті. На їхню думку, випуск нових версій мобільних платформ поступово поліпшить показники продуктивності і виведе мобільний геймінг на новий рівень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.