Великий витік щодо Apple iPhone SE 4: яким буде новий “бюджетний” смартфон Apple

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

iPhone SE 4 – прийдешній смартфон Apple, який кардинально зміниться щодо минулих моделей серії. Учора з’явилися перший великий витік про дизайн і характеристики цього пристрою. Його опублікував інсайдер Unknownz21 у соцмережі Х (екс-Twitter).

Реклама

Дизайн як у сучасних iPhone

iPhone SE 4 буде візуально заснований на iPhone 14. Apple, нарешті, відмовиться від застарілого дизайну, який використовувався з часів iPhone 6, і запропонує корпус з плоскими гранями та великий екран. Щоправда, камера у смартфона залишиться одинарна, без ширококутного об’єктива.

Face ID і OLED екран

Apple планує поставити в iPhone SE 4 дисплей з вирізом, а значить, з’явиться і функція Face ID. Досі компанія використовувала в цій серії біометричне розблокування на основі Touch ID. Крім того, новинка вийде з екраном OLED, а отже пристроїв на базі IPS матриць в асортименті компанії більше не залишиться.

Роз’єм Type-C

iPhone SE 4 позбудеться порту Lightning, який Apple використовує вже десять років. Йому на зміну прийде USB Type-C. Така зміна продиктована новими правилами Європейського Союзу, який прагне стандартизувати всі гаджети до єдиного роз’єму і протоколу швидкої зарядки. Закон обов’язковий до виконання, тож виробники мають до нього адаптуватися.


Нова кнопка дії

Нова багатофункціональна кнопка прийде на зміну класичному повзунку перемикання режимів звуку. Код бета-версії iOS 17 показав, що з її допомогою можна буде виконувати різні дії, пов’язані, наприклад, з камерою, перекладачем, ліхтариком або функціями смартфона для людей з обмеженими можливостями.

Дата виходу iPhone SE 4

Інсайдер Unknownz21 вважає, що iPhone SE 4 не буде випущений до 2025 року. Найімовірніше, прем’єра відбудеться наступної весни, однак на 100% упевненість у цьому з’явиться, якщо пристрій проігнорують на презентації 7 вересня. На ній уже офіційно дебютують iPhone 15 і 15 Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: