Останній Android встановлено лише у 15% користувачів. Багаторічна проблема так і не вирішена

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проблема дистрибуції останніх версій “зеленого робота” існує весь час активного розвитку Android. І Google начебто взагалі нічого з цим не робить. Залишаючи для Apple можливість посміюватися над цим.

За даними на кінець травня, Android 13 встановлено лише у 15% користувачів. Водночас iOS 16 встановлено у 81% юзерів. Чи не однаково, яку версію системи встановлено?

Тут два моменти. Перше – користувачі зі старим Android не отримують оновлення безпеки і великі фікси “дірок” у системі. Оперативно вирішити такі проблеми Android-виробники не в змозі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавній приклад – уразливість Triangulation, знайдена фахівцями Касперського в айфонах співробітників. Apple полагодила “дірку” за кілька днів, чи зможуть щось подібне зробити в Samsung або Xiaomi?

І другий момент – недоотримання свіжих функцій і оптимізації роботи системи.

Який у вас Android? Паритеся щодо оновлень або їх відсутності?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.