Коли iPhone 15 надійде в продаж: дата виходу, характеристики, ціна

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вихід нової лінійки смартфонів iPhone 15 компанії Apple очікується вже цієї осені. Ми зібрали інформацію про девайс, його характеристики, ціну і дату передбачуваних поставок до України.

Починаючи з лінійки iPhone 11, в Apple відмовилися від концепції випускати по одному смартфону на рік. З того часу щорічно з’являється по чотири нових девайси. Так само буде і цього разу. У лінійці iPhone 15 буде щонайменше дві базові та дві преміальні моделі телефонів. Перші будуть представлені iPhone 15 і iPhone 15 Plus, другі – iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max.

Що стосується базових моделей, то їхнім серцем стане продуктивний процесор Apple A16 Bionic. На ньому в компанії не стали економити. А ось високої частоти оновлення екрану 120 Гц у них не буде.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Преміальні iPhone 15 Pro і 15 Pro Max матимуть нові камери та процесор Apple A17 Bionic. Крім того, вони отримають новий, виконаний за технологією LIPO екран.

Усі смартфони цієї лінійки будуть оснащені камерою Dynamic Island, оновленим вирізом під Face ID і роз’ємом USB Type-C, як то наказує законодавство Євросоюзу. Таким чином, однією зарядкою можна буде заряджати iPhone, iPad та інші пристрої.

Презентація нових девайсів цього року може відбутися 13 вересня. Ця дата називається на основі даних аналітика Марка Гурмана з Bloomberg і стільникових операторів США. Якщо нічого не зміниться, перші iPhone 15 з’являться на полицях 22 вересня, а попередні замовлення на них почнуть оформляти за тиждень до початку продажів – 15 вересня.

У поточному році вартість найпростішого телефону буде в районі 50 тис. гривень. Так, за iPhone 15 потрібно буде викласти $799, iPhone 15 Plus – $899, iPhone 15 Pro – $1099, а за iPhone 15 Pro Max – $1299.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.