Названо 5 відмінностей дорогого смартфона Xiaomi від дешевого

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні смартфони за 10 000 і 40 000 гривень мають незначні відмінності. Флагмани оснащуються поліпшеними екранами, трохи спритнішим процесором і швидкою зарядкою. Це очевидні речі. Разом з цим, є і приховані відмінності версій з різного цінового сегмента.

1. Матеріали корпусу

Корпус дешевого смартфона Xiaomi завжди буде виконаний із пластику – як, наприклад, у Xiaomi Redmi A1+.

Якщо ви купили версію Про або Лайт, то отримаєте ще й скляну задню панель. Але найприємніше поєднання скла і металу зустрічається тільки у флагманах типу Xiaomi 12 і Xiaomi 13 Pro.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також дисплей топових версій виготовляють із загартованого скла Corning останнього покоління. У бюджетниках скло може бути старим.

А ще у флагманів є захист від пилу і вологи за стандартом IP68, тоді як бюджетники захищаються тільки від дрібних бризок за стандартом IP54.

2. Кількість оновлень Андроїд

При виборі смартфона має сенс звернути увагу на версію Андроїда. Чим вона новіша – тим краще.

Крім того, важливий термін підтримки. Власникам дорогих смартфонів Xiaomi, наприклад, Xiaomi 12S Ultra, обіцяють підтримку великих оновлень протягом трьох років. Патчі безпеки будуть доступні і через чотири роки після виходу моделі. Для бюджетників терміни не позначають, але зазвичай вони підтримують оновлення операційки протягом двох років, а системи безпеки – протягом трьох років.

3. Функції

Бренд спеціально позбавляє бюджетники корисних опцій MIUI. Так, наприклад, у недорогих смартфонів часто немає суперобоїв, Always on Display, програмного поліпшення якості відео.

Ба більше, більшу частину опцій будь-якого оновлення MIUI підтримують лише флагмани. Так, наприклад, у випадку з 14 версією це віджети, можливість копіювання тексту з фото, робота відразу з двома плаваючими вікнами.

4. Бездротова зарядка

Підтримкою бездротової зарядки можуть похвалитися тільки найдорожчі пристрої. Серед них – Xiaomi 13, 13 Pro і 13 Ultra.

Деякі моделі, які умовно належать до флагманів, цією корисною опцією похвалитися не можуть.

5. Гарантія

У Xiaomi є програма ВІП-привілеїв. Вона доступна всім власникам флагманів. Система за фактом являє собою розширену гарантію:

  • гарантія протягом двох років;
  • безкоштовна заміна екрана в перші півроку після покупки;
  • один безкоштовний ремонт не за гарантією протягом року після покупки)
  • підмінний флагман на час ремонту;
  • виділена гаряча лінія.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.