Топ-3 найкращих програм для оптимізації та чищення Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість людей вирішують почистити смартфон від непотрібних файлів, тільки в тому випадку, якщо помічають щось недобре у роботі девайсу.

Іноді рекомендується оптимізація Андроїд і очищення його від будь-якого сміття. Якщо ви не бажаєте робити все вручну, пропонуємо завантажити спеціальний інструмент. Завдання полягає в тому, щоб знайти хорошу програму для очищення, яка виправдає свої обіцянки, адже не всі утиліти працюють належним чином.

У Google Play Store є величезна кількість непотрібних програм, які не тільки займають зайве місце на смартфоні, але і можуть заразити його шкідливими програмами і спаміти різною рекламою. Проте, в магазині є справді корисні інструменти, про які ми розповімо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Files

Офіційний файловий менеджер від Google для Android, який пропонує прості, але ефективні функції і є одним із найкращих оптимізаторів для Android.

Використання інструменту дуже просте – потрібно запустити програму і перейти на вкладку “Очищення” в нижньому лівому кутку. Там ви побачите розділи з файлами, які програма автоматично ідентифікує як непотрібні, такі як дублікати, резервні копії фотографій та програми, що не використовуються. Виберіть певний розділ і перегляньте, які файли займають найбільше місця. Потім виберіть те, що хочете видалити, і програма автоматично виконає роботу, що залишилася.

У програмі також є вкладка “Перегляд”, яка дозволяє самостійно вивчити сховище телефону та подивитися, які файли займають найбільше пам’яті.

Багато програм, доступних у магазині, пропонують функції очищення, але також містять безліч функцій, які не завжди потрібні. Оптимізація телефону Андроїд за допомогою Google Files – один із найкращих способів очистити смартфон.

Особливості застосування:

  • Зручний пошук та сортування файлів за категоріями.
  • Зберігання даних у хмарному сховищі.
  • Швидке інтелектуальне очищення.
  • Обмін файлами з іншими користувачами без підключення до Інтернету.
  • Офіційне програмне забезпечення від Google: безкоштовно і без реклами.

CCleaner

Програма для настільних комп’ютерів, яка широко відома як інструмент для звільнення місця на диску серед користувачів Windows. Тим не менш, багато хто не знає, що воно також доступне на платформі Android.

Версія CCleaner для Android пропонує корисні функції для чищення сміття на пристрої. Вона аналізує та видаляє непотрібні файли, які займають багато місця на пристрої. Основна функція інструменту – очищення, яка видаляє дані кешу з програм, порожні папки та журнали відвідувань.

Додаток також включає вбудований менеджер додатків, який дозволяє видалити кілька додатків одночасно. Вкладка “Інформація про систему” відстежує внутрішні компоненти телефону, такі як процесор та оперативна пам’ять.

Програма є безкоштовною і не вимагає рут-прав, однак, також є підписка Pro з додатковими функціями. CCleaner є чудовим вибором для швидкого очищення місця на вашому телефоні.

Основні особливості програми:

  • Функція глибокого очищення: видалення прихованого кешу.
  • Довгострокова оптимізація: зупинка непотрібних фонових процесів.
  • Профілі, що настроюються, для економії заряду.
  • Стиснення фотографій, що налаштовується – додаткова економія пам’яті.
  • Автоматичне очищення за розкладом.

SD Maid

Проста у використанні програма очищення смартфона та оптимізації. Надає кілька зручних функцій, які допоможуть привести ваш пристрій до ладу.

Одна з таких функцій – CorpseFinder, який шукає та видаляє непотрібні файли та папки, що залишилися після видалення програм.

Ще один інструмент – SystemCleaner, який аналізує та видаляє дані, що знаходяться у файлах та папках, які можуть бути видалені без будь-яких негативних наслідків для системи.

AppCleaner виконує аналогічну дію, але видалення непотрібних додатків. Однак, для цієї функції потрібно оформити передплату на Pro версію SD Maid.

Також є інструмент Databases, який допомагає оптимізувати бази даних будь-яких програм. Якщо ви плануєте більш масштабне очищення телефону, варто також згадати функції аналізу пам’яті (пошук і видалення великих файлів) і масового видалення програм.

Особливості застосування:

  • Оптимізація бази даних для прискорення роботи програм.
  • Вбудований менеджер додатків та провідник.
  • Пошук та видалення файлів-дублікатів.
  • Детальна статистика про сеанси очищення.
  • Налаштування білих файлів/програм, які не повинні видалятися.
  • Автоматичне очищення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.