USB-C, титанові рамки і чип А17: усі чутки про iPhone 15 і 15 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі циркулює все більше відомостей про очікувані особливості лінійки iPhone 15. Прийдешні флагмани отримають кілька цікавих змін, про які розповів Марк Гурман у свіжому звіті Bloomberg. Зібрали всю актуальну інформацію про майбутні смартфони Apple.

Дизайн і матеріали корпусу

Базові моделі серії цього року обзаведуться Dynamic Island замість стандартного вирізу. Дисплеї iPhone 15 Pro і Pro Max виготовлять із застосуванням технології LIPO (лиття під низьким тиском), що перекочувала з Apple Watch Series 7. Рішення дасть змогу зменшити рамки екрана з 2,2 до 1,5 мм порівняно з актуальними гаджетами. Матове скляне покриття задньої панелі збережуть, але краї корпусу зроблять менш гострими. Грані Pro-модифікацій будуть виконані з титану, який прийде на зміну нержавіючій сталі. Більш легкий і міцний метал менше схильний до подряпин. До того ж повідомляється про перероблену внутрішню конструкцію айфонів, яка більш ремонтопридатна.

Головна фішка флагманів – порт USB-C, який, як очікується, буде підтримувати стандарт USB 3.2 або Thunderbolt 3 у старших версіях. Звичайні iPhone 15 обмежаться USB 2.0, що позначиться на швидкості передачі даних. Крім того, “прошки” забезпечать новою настроюваною кнопкою Action Button, яка замінить фізичний перемикач звукових режимів. Вона, крім активації беззвучного пресету, дасть можливість вмикати “Не турбувати”, ліхтарик, енергозбереження та інші опції на вибір користувача.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Камери і залізо

iPhone 15 Pro і Pro Max оснастять чипсетом Apple A17 Bionic, що використовує 3-нм техпроцес. За рахунок цього зростуть швидкодія та енергоефективність. Молодші представники серії за традицією залишаться на торішніх чипах А16. Ще Pro-апаратам додадуть оперативку – до 8 ГБ. Щодо камер: відомо, що iPhone 15 і 15 Plus отримають основний 48-мегапіксельний сенсор з 14 Pro, але він зможе захоплювати на 20% більше світла.

Топовим пристроям дістанеться ексклюзивний перископічний об’єктив, який забезпечить 5- або 6-кратний оптичний зум. Головний сенсор теж оновлять, але його характеристики поки невідомі. Покращиться і датчик LiDAR, що стане в пригоді не тільки для сканування 3D-об’єктів, а й для фото в нічному режимі. Ще гаджетам приписують Wi-Fi 6E, вдосконалений чип Ultra Wideband і розширення підтримки eSIM на низку країн.

За оцінками аналітиків, вартість початкових моделей у США не зміниться, тоді як ціни Pro і Pro Max зростуть на 100 і 200 доларів відповідно.

  • iPhone 15 – $799;
  • iPhone 15 Plus – $899;
  • iPhone 15 Pro – до $1,099;
  • iPhone 15 Pro Max – до $1,299.

Анонс серії iPhone 15 очікується в жовтні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.