Як вимкнути HEIC-формат фото на iPhone і повернути JPEG

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі використовують iPhone як камеру для більшості фотографій.

Однак, щоразу, коли їм потрібно обробити ці фотографії у Photoshop на ПК або ноутбуці, виникають проблеми: усі фотографії, передані через AirDrop, мають формат HEIC, який не підтримується Фотошопом.

Щоб розв’язати цю проблему, користувач має відкрити кожну фотографію стандартними засобами Windows або macOS, конвертувати її в JPEG і зберегти. Це займає багато часу і не дуже зручно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак, ви можете перевести формат Heic в JPG буквально в один клік.

Що таке формат HEIC

Формат HEIC було вперше запроваджено з виходом iOS 11. Усі фотографії, зроблені на пристроях з iOS 11 і вище, зберігаються у форматі High Efficient Image Compression (HEIC), який зменшує розмір файлу без втрати якості.

Цей формат був розроблений командою експертів MPEG (Moving Pictures Experts Group), які також створили формати MP3 і MP4.

Особливості формату HEIC включають можливість зберігання декількох зображень (серії), підтримку функції Apple Live Photo і збереження інформації про редагування зображення, яку можна скасувати навіть після збереження.

Однак, багато сторонніх фото-редакторів досі не можуть розпізнавати фотографії у форматі HEIC. Тому користувачі повертаються до використання старого доброго формату JPEG.

Як налаштувати збереження фотографій у форматі JPEG на iPhone

Щоб не використовувати формат Heic, переведення в JPG здійснюється в галереї iPhone. Вам потрібно зробити наступне:

  • Відкрийте “Параметри” і виберіть “Камера”.
  • Натисніть на “Формати”.
  • Виберіть пункт “Найвища сумісні”.

Після цього всі ваші фотографії зберігатимуться у форматі JPEG, що дасть вам змогу передавати їх на ПК або Mac, редагувати в Photoshop і не витрачати час на конвертацію з одного формату в інший.

Зверніть увагу, що якщо ви виберете налаштування “Найбільш сумісні”, то ви не зможете знімати відео у форматі 4K/60 кадр./сек. і 1080p/240 кадр./сек. Для зйомки з такими налаштуваннями вам потрібно повернути формат HEIC.

Також переконайтеся, що у вас достатньо пам’яті на вашому смартфоні, оскільки фотографії у форматі JPEG займають більше місця, ніж фотографії у форматі HEIC.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.