Смартфони

Найнадійніші смартфони, які продаються у 2023 році

Share

Під час складання рейтингу найнадійніших смартфонів, доступних у 2023 році, враховували багато критеріїв. Міцність і протиударні якості корпусу – не єдиний і далеко не головний параметр, якому відповідають представлені нижче пристрої.

У нашому розумінні надійним вважається смартфон з досить продуктивною апаратною частиною, хорошою камерою, ударостійким дисплеєм і високим рівнем захисту від пилу і вологи. Також телефон має бути довговічним і за необхідності служити своєму власникові не один і навіть не два роки.

Якби ми готували добірку найміцніших і найударостійкіших смартфонів, до неї обов’язково потрапили б моделі Doogee або серія Armor від Ulefone, головною особливістю яких є захист від падінь та інших пошкоджень. Але в наш поточний рейтинг потрапили топові гаджети, які заслужили звання найнадійніших навіть без надміцних корпусів.

Samsung Galaxy S23 Ultra – смартфон, який майже не розбивається

Коли компанія Samsung випустила свій черговий флагман Galaxy S23 Ultra з надміцним і найсучаснішим захисним склом Corning Gorilla Glass Victus 2, багато техноблогерів поспішили це перевірити. Його дряпали, згинали, обпалювали пальником і запальничкою, кидали на бетон з різної висоти і робили багато іншого.

На подив багатьох, Galaxy S23 Ultra дійсно непогано тримався. Скло Corning Gorilla Glass Victus 2 виправдало заяви маркетологів – за найгрубіших впливів дисплей продовжував працювати і навіть витримував помірні удари молотком. Примітно, що всім цим механічним впливам впевнено протистоять і скло дисплея, і задня панель. Остання, до речі, також у цьому телефоні скляна – це Gorilla Glass Victus+.

Задня панель Galaxy S23 Ultra краще переносить падіння з висоти порівняно з iPhone 14 Pro Max. Джерело фото: YouTube @PhoneBuff

Додатково до всього корпус захищений від пилу і води за стандартом IP68. Це означає, що телефон можна занурити у воду на глибину до півтора метра на півгодини, і з ним при цьому нічого не станеться. Хіба що відразу після занурення не вдасться його зарядити кабелем доти, доки роз’єм Type-С не просохне. Прискорити час очікування можна, гарненько його просушивши – наприклад, за допомогою вентилятора або фена в холодному режимі.

З апаратною частиною у цього пристрою теж повний порядок. Він отримав усе найкраще, що тільки могло бути використано в Android-смартфоні на момент його створення:

  • топовий процесор Snapdragon 8 Gen.2;
  • величезний 6,8-дюймовий дисплей Dynamic AMOLED 2Х з піковою яскравістю 1750 ніт і частотою до 120 Гц;
  • до 12 Гб оперативної і до 1 Тб постійної пам’яті;
  • основну камеру на 200 Мп і два телефотооб’єктиви з оптичним зумом х3 і х10.

Усе це дало змогу Galaxy S23 Ultra посісти верхні рядки в рейтингу найнадійніших і безвідмовних смартфонів на 2023 рік. Цей гаджет здатний впоратися з будь-яким завданням, чи то запуск найвимогливішого застосунку або гри, чи то зйомка фото або відео майже в повній темряві.

iPhone 14 Pro Max – найміцніший і найнадійніший смартфон Apple

З цим флагманським пристроєм ситуація неоднозначна. Телефон при падіннях та інших механічних впливах страждає більше, ніж Galaxy S23 Ultra – це підтверджують численні порівняльні тести на YouTube. Незважаючи на це, побитий з усіх боків iPhone 14 Pro Max продовжує стабільно працювати – апаратна частина і камери при падіннях та інших впливах не страждають.

Ще під час анонсу топового флагмана представники компанії Apple гордо заявляли про використання фронтального покриття Ceramic Shield для захисту дисплея, яке стало конкурентом Corning Gorilla Glass Victus 2. Множинні тести підтвердили, що це скло дійсно має чималий запас міцності.

Навіть розбите захисне скло камери не заважає iPhone робити відмінні знімки. Джерело фото: YouTube @PhoneBuff

iPhone 14 Pro Max при падіннях на тверді поверхні має перевагу перед Galaxy S23 Ultra – це рівні грані та металева рамка корпусу. У флагмана від Samsung дисплей з боків округлений, і це робить його більш вразливим. Але зате в iPhone 14 Pro Max набагато раніше розбивається задня панель. Незважаючи на це, пристрій продовжує працювати, і навіть з камерами нічого не відбувається.

Рівень захисту корпусу від води та пилу відповідає стандарту IP68. Тут усе, як у Galaxy S23 Ultra: зі смартфоном можна пірнати в басейн і навіть у море, але не глибше за півтора метра і не довше, ніж на півгодини.

До технічної частини iPhone 14 Pro Max також жодних питань. Це дуже просунутий гаджет, що відповідає запитам найвимогливіших користувачів:

  • процесор Apple A16 Bionic, що справляється з усіма іграми і додатками;
  • великий дисплей на 6,7″ з частотою 120 Гц і піковою яскравістю до 2000 ніт;
  • до 1 Тб постійної пам’яті;
  • основна камера на 48 Мп, але за фотоможливостями вона не відстає від свого прямого конкурента Galaxy S23 Ultra, а в якості зйомки відео навіть іноді перевершує.

iPhone 14 Pro Max – це топовий гаджет для шанувальників продукції Apple і головний конкурент Galaxy S22 Ultra і Galaxy S23 Ultra.

Xiaomi 13 Ultra – надійний китайський флагман із топовими характеристиками

Китайський виробник уже давно почав наступати на п’яти компаніям Apple і Samsung, випускаючи топові флагмани. Новенький Xiaomi 13 Ultra увібрав у себе все найкраще, що було доступно для Android-смартфонів. Корпус пристрою сертифікований за стандартом IP68, чого не було у попередника.

Для захисту екрана виробник використовував скло Gorilla Glass Victus. Воно хоч і поступається в міцності найсучаснішому Gorilla Glass Victus 2 в Galaxy S23 Ultra, все одно демонструє чудові показники стійкості до різних механічних пошкоджень. Щоб на екрані з’явився скол, тріщини або подряпина, потрібно гарненько постаратися.

Усі три смартфони в нашій добірці легко витримують навіть занурення в крижану воду. Джерело фото: YouTube @techdroider

Якщо телефон просто випаде з кишені на асфальт, він з високою часткою ймовірності не постраждає. Корпус оточений алюмінієвою рамкою з заокругленими кутами, яка додає йому міцності та захищає дисплей і задню панель від пошкодження при падінні на торці або кути.

Як ми говорили, надійність смартфонів у даній добірці залежить не тільки від міцності корпусу, а й від технічних можливостей пристроїв у різних ситуаціях. Апаратна частина в Xiaomi 13 Ultra зібрана з найкращих компонентів:

  • процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 – такий самий, як у Galaxy S23 Ultra;
  • великий 6,73-дюймовий дисплей типу AMOLED LTPO з роздільною здатністю 3200×1440 пікселів, частотою до 120 Гц і піковою яскравістю 2000 ніт;
  • 12 або 16 Гб оперативної пам’яті, а також 256 або 512 Гб вбудованої;
  • чотири тильні камери по 50 Мп кожна, які за якістю фото і відеозйомки непогано конкурують і з Galaxy S23 Ultra, і з iPhone 14 Pro Max.

Багато техноблогерів назвали Xiaomi 13 Ultra майже ідеальним флагманом і камерофоном. З його випуском китайський виробник максимально наблизився до своїх головних конкурентів.

IP68 означає, що смартфон можна засипати землею, і жодна частинка не потрапить всередину корпусу. Джерело фото: YouTube @techdroider

Підсумки

Усі три розглянуті смартфони – це топові флагмани від різних виробників. У кожного пристрою є свої шанувальники. Одні віддають перевагу гаджетам від Samsung, які завжди славилися якістю і надійністю, інші покупці вибирають виключно техніку Apple, до якості якої теж ніколи не було питань. Треті ж є шанувальниками смартфонів Xiaomi, які виділяються на тлі інших найгнучкішими налаштуваннями, що дають користувачеві великі можливості. При цьому в міцності та захищеності корпусу, продуктивності та якості роботи камер у цих трьох пристроїв немає рівних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Меню «Пуск» у Windows 11 стане ще зручнішим завдяки новим оновленням

    Microsoft випустила чергове тестове оновлення ОС Windows 11 під номером 22635.3785, яке стало доступним у…

    17.06.2024

    Apple Watch 10 зазнають значних змін, але є і мінуси

    Компанія Apple має намір переробити корпус майбутніх ювілейних Apple Watch. Про це пише MacRumors. Свіжим…

    17.06.2024

    Київстар переводить абонентів на інший тариф без їхньої узгодження

    Абонентка мобільного оператора «Київстар» поділилася неприємною ситуацією, що трапилася з нею. Вона повідомила, що компанія…

    17.06.2024

    Названо поширені помилки користувачів смартфонів

    Протягом років існування мобільних пристроїв виникло чимало міфів і хибних уявлень. Багато хто дотримується цих…

    17.06.2024

    Google додала в Chrome для Android функцію голосового читання сторінок

    Google впроваджує нову функцію в браузері Chrome для Android, що дозволяє читати веб-сторінки вголос прямо з програми.…

    17.06.2024

    Google Pixel 9 з новим чіпом Tensor G4: результати тестів Geekbench 6

    Недавно в мережі з'явилися витоки, що розкривають деякі технічні характеристики майбутнього смартфона Google Pixel 9.…

    17.06.2024