Смартфони

Топ-5 причин не купувати iPhone, якщо у вас зараз смартфон на Android

Share

Майже кожен замислювався під час вибору телефону, яка операційна система краща, цікавіша та зручніша. Шанувальники iPhone впевнені, що їхній вибір не підлягає сумніву. І навіть багато хто з телефонами на Android мріє про їхнього прямого конкурента.

Незвичний інтерфейс

Android – ваша велика свобода в багатьох відношеннях. Якщо в андроїді ви встановлюєте правила “свободи” щодо інтерфейсу (крім базових заводських налаштувань), то в iPhone таке не пройде – в iOS один варіант інтерфейсу, незмінюваний (тільки на iOS 13 додано додаткову чорну тему).

Система на Android схожа на коробку з пластиліном, ви можете ліпити що завгодно, як завгодно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Платні підписки

Обидві операційні системи пропонують мільйони різноманітних додатків (платних і безкоштовних).

Якщо ви власник iPhone, і вам сподобався якийсь платний додаток, то вихід у вас тільки один – купити його в AppStore. У користувачів же з протилежною операційкою є ще одна “свобода”. Android не обмежений тільки PlayMarket. Вподобаний застосунок можна знайти в інтернеті та завантажити його. І якщо він сподобається вам, то зможете віддячити розробнику і завантажити його офіційно в PlayMarket.

Закритість системи

Фундаментальна різниця між двома ОС полягає в тому, що одна з них закрита, друга – відкрита.

Android адаптивна під будь-яку версію гаджета. Цю ОС розробники формують під свій продукт. Вона відкрита і пластична. Ви теж можете формувати свою взаємодію з гаджетом.

iOS має закритий вихідний код. Вона пов’язана тільки з продуктами Apple. Її не можна завантажити й адаптувати. Усе, що відбувається всередині OC, залежить тільки від розробника, наприклад, оновлення. Якщо вам щось не подобається, не зможете це змінити.

Обмежені налаштування

Відрізняються ці операційні системи і можливостями налаштувань. На Android можна налаштувати не тільки зовнішні атрибути (іконки або теми), а й змінити різними способами перемикачі, також можна змінювати будь-які кнопки і повзунки. Здатні налаштувати режим енергозбереження, екран блокування, жести керування тощо.

iOS дає малу кількість налаштувань. Тобто оформити гаджет “під себе” не вийде.

Необхідність купівлі аксесуарів

Продукти лінійки Apple досить дорогі. Можна припустити, що вкладення грошей у гаджет буде одноразовим. Але це не так. Оригінальні аксесуари мають велику вартість. Як показала практика, зарядний шнур не зможе прослужити весь термін роботи самого гаджета. Або, наприклад, з iPhone 7 розробники Apple відмовилися від стандартного і всіма прийнятого 3,5 міліметрового роз’єму для навушників. Це додаткові витрати на бездротові навушники або перехідники.

Смартфони на Android більш дружелюбні: багато аксесуарів підходять до різних марок від різних виробників.

На початку своєї “кар’єри” продукти на Android і на iOS відрізнялися один від одного сильно. Яблучні гаджети були набагато спритнішими і цікавішими. Сьогодні відрив за вартістю не означає, що Android не може те, що може iOS.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Xiaomi 15 потрапить на глобальний ринок, але є нюанс

    Хоча до запуску серії Xiaomi 15 залишилося ще півроку, інформація про ці пристрої вже з'явилася…

    19.05.2024

    Експерти назвали речі, які не можна тримати поряд зі смартфоном

    Є кілька речей, які в жодному разі не можна тримати поряд із мобільником. І все…

    19.05.2024

    Новий iPhone 16 отримає ​​два нових кольори

    Аналітик Apple Мінг-Чі Куо сьогодні розповів про свої очікування щодо колірних рішень лінійки iPhone 16.…

    19.05.2024

    Чому варто купити iPhone 13 у 2024 році

    У світі технологій щороку приносить нові пристрої та інновації, проте не всі користувачі прагнуть придбати…

    19.05.2024

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024