realme 11 Pro+ порівняли з iPhone 14 за якістю камер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В одному з випусків на YouTube-каналі TecworkZ експерт порівняв за фото- і відеозйомкою смартфони iPhone 14 і Realme 11 Pro+. Причому останній має основний об’єктив на 200 Мп, а iPhone – на 12 Мп.

Між iPhone 14 і Realme 11 Pro+ різниця в ціні величезна. Але який з них варто взяти заради камер?

Цікаво, що основна камера Realme 11 Pro+ має роздільну здатність 200 Мп, тоді як камера iPhone 14 – 12 Мп. При цьому в режимі за замовчуванням Realme фотографує з роздільною здатністю 12 Мп, як і його конкурент.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У денний час iPhone робить трохи чіткіші та деталізованіші знімки порівняно з Realme. Однак різниця ця не така вже й велика загалом. Крім того, кольори на знімках з iPhone 14 виходять більш яскравими і насиченими, ніж у реальності.

Ширококутний об’єктив на кілька міліметрів ширший у iPhone, тому ви зможете захопити більше деталей.

При порівнянні знімків, зроблених у режимі 200 Мп (Realme) і в авторежимі (iPhone), видно, що зображення трохи різкіше на Realme. Але якоїсь значної різниці між цими пристроями все одно немає.

Портретні знімки, зроблені з обох пристроїв, виглядають справді добре. Однак якщо за людиною буде якийсь яскравий об’єкт, то з ним краще впорається iPhone.

Нічні фотографії та фото за штучного освітлення виходять дещо чіткішими знову ж таки на iPhone 14. Усе тому, що його камера здатна захоплювати більше інформації в темніших частинах сцени.

У нічному режимі фотографії на iPhone виходять більш чіткими порівняно зі знімками на Realme. А ще на них менше шуму.

Нарешті, фронтальна камера на Realme робить фото якості “нижче середнього”. Вона спотворює колір шкіри і видає менше деталей порівняно з камерою iPhone 14.

Щодо відеозйомки на фронтальну камеру iPhone теж виграє. Як мінімум тому, що він здатний записувати відео в 4К, а Realme – максимум у 1080p. Крім того, iPhone 14 може записувати відео на всі камери з роздільною здатністю 4К 60 к/с, тоді як Realme 11 Pro+ – в 4К 30 к/с тільки на основну.

Висновок

iPhone 14 є переможцем у частині камер практично у всіх сценаріях порівняно з Realme 11 Pro+. І особливо помітно це при слабкому освітленні та при відеозйомці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.