Смартфони

iPhone 14 врятував життя людині, яка впала з висоти 400 футів у каньйон

Share
Час читання: < 1 хв.

У п’ятницю ввечері чоловік врятувався завдяки функції екстреної допомоги iPhone 14, коли на своєму автомобілі з’їхав з урвища і впав на 400 футів (~122 метри) в каньйон у районі Маунт-Вілсон неподалік від Лос-Анджелеса, повідомляє місцева філія телеканалу CBS.

Дві функції iPhone 14, які допомогли врятувати життя чоловікові, – “Розпізнавання аварії” і “Екстрений виклик – SOS супутниковим зв’язком”.

По-перше, iPhone автоматично виявив серйозну дорожньо-транспортну пригоду. По-друге, пристрій автоматично відправив текстове повідомлення до центру екстреного зв’язку через супутник, оскільки місце аварії знаходилося поза зоною дії стільникового зв’язку і Wi-Fi. Повідомлення містило точну інформацію про місцезнаходження, тому місцева пошуково-рятувальна група змогла знайти і врятувати людину з використанням вертольота.

“Він перебував на глибині 400 футів у каньйоні, звідки практично не було можливості вибратися”, – розповів Стів Голдсуорсі, керівник рятувальних операцій у пошуково-рятувальній службі Монтроза. “Хто знає, коли і чи вдалося взагалі б нам його знайти”.

За словами іншого члена пошуково-рятувальної групи, чоловік, найімовірніше, стік би кров’ю, якби його вчасно не вдалося врятувати.

Функція виявлення дорожньо-транспортних пригод увімкнена за замовчуванням у всіх моделях iPhone 14. У США для використання функції екстреного виклику через супутник потрібен iPhone 14, оновлений до iOS 16.1 або пізнішої версії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Чекати iPhone 16 чи купувати iPhone 15: що варто знати

    Ентузіаст-розробник Ніколас Альварес виявив рядки коду на серверах Apple, які розкривають цікаві деталі про майбутні…

    03.07.2024

    Московська біржа втратила підтримку китайських банків

    Китайські банки, що продовжують співпрацювати з Росією, залишають підсанкційну Московську біржу, повідомляє російський "Коммерсантъ" із…

    03.07.2024

    Сем Альтман про GPT-5: суттєвий крок вперед у порівнянні з GPT-4

    Генеральний директор OpenAI Сем Альтман нещодавно представив інтригуючий погляд на майбутню модель штучного інтелекту GPT-5.…

    03.07.2024

    Новинка від Nothing: що відомо про камеру в CMF Phone 1

    Відомо, що CMF Phone 1 отримає тильну камеру з головним 50-мегапіксельним датчиком від Sony з…

    03.07.2024

    Найскандальніша функція Windows 11 з’явиться в Google Pixel 9

    В останні роки кількість штучної інтелектури у смартфонах та інших гаджетах стрімко зростає. Нещодавно Google…

    03.07.2024

    Samsung планує впровадження сканера відбитків на весь екран у своїх смартфонах

    Наразі технологія перебуває на етапі патентування. Ідея полягає в можливості розблокування смартфона за відбитком пальця…

    03.07.2024