Топ-3 корисні поради для недосвідчених користувачів, щоб смартфон на Android працював швидше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стаття для тих, хто зовсім недавно почав користуватися смартфоном на ОС Android. Дамо 3 головні рекомендації, при дотриманні яких смартфон працюватиме швидше.

Закривайте непотрібні програми

Часта помилка новачків полягає в тому, що вони відкривають різні програми, і після завершення роботи з ними не закривають, а просто згортають або скидаються з екрану.

Що відбувається? Якщо на смартфоні одночасно відкрито багато програм, перевантажується оперативна пам’ять і пристрій починає гальмувати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що робити? Відкрити список усіх запущених програм та закрити непотрібні.

Очищайте кеш

Кожна програма на смартфоні з Android при своїй роботі створює велику кількість тимчасових файлів. Це кеш.

Що відбувається? Тимчасових файлів все більше і більше, пам’яті стає менше і телефон починає працювати повільніше.

Що робити? Чистити кеш. У налаштуваннях смартфонів є окрема опція для очищення кешу. Потрібно чистити його в кожному окремому додатку. Для цього переходимо в налаштування смартфона, знаходимо програми, відкриваємо кожну окремо і чистимо кеш.

Особливу увагу слід приділити популярним месенджерам Viber, WhatsApp та Telegram. Усі отримані під час листування або чату медіафайли зберігаються в пам’яті телефону. Або їх потрібно регулярно чистити, або в налаштуваннях месенджерів увімкнути збереження медіафайлів після натискання.

Перезавантажуйте телефон раз на тиждень

Тривала робота смартфона без перезавантажень веде до того, що він починає працювати гірше.

Що відбувається? У ході роботи операційна система телефону генерує безліч тимчасових файлів, крім цього можуть виникати різні помилки, які теж накопичуються.

Що робити? Щотижня перезавантажувати смартфон. Можна вимкнути і відразу ж увімкнути його, а можна скористатися опцією «Перезавантаження», яка з’являється, якщо утримати кілька секунд кнопку вимкнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.