Подивіться, як зросла потужність зарядки смартфонів за останні 5 років. Samsung і Apple має бути соромно

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останніми роками виробники смартфонів зайняті гонкою за збільшенням швидкості дротового заряджання. На відміну від потужності процесорів, якої вже давно вистачає з запасом, тренд реально корисний – відключити смартфон від розетки через 40 хвилин набагато зручніше, ніж чекати півтори-дві години, поки він зарядиться.

Аналітичне агентство Counterpoint Research зробило діаграму того, як розвивається ця тенденція. Ще у 2019 році середня потужність зарядки смартфонів коливалася в межах 10-25 Вт. Бурхливе зростання почалося у 2020-му році, коли китайські бренди – Honor, Xiaomi та концерн BBK (управляє Realme, OPPO, Vivo та OnePlus), почали мірятися цифрами.

Станом на 2023 рік середня потужність зарядки в смартфонах китайських виробників перевищила 45 Вт, а загалом по ринку вона становить 34 Вт. Активно опираються прогресу тільки Samsung і Apple, показники яких за п’ять років майже не змінилися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найшвидшу зарядку, яка є в портфелях різних брендів, можна побачити на інфографіці нижче. З іншого боку, 20% проданих смартфонів, тобто кожен п’ятий пристрій, наразі підтримує зарядку менше 10 Вт. Здебільшого це ультрабюджетні пристрої, які коштують у районі 100$.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.