Nothing Phone (1) проти Nothing Phone (2): чи такий хороший новий смартфон Nothing

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого року компанія Nothing Technology Limited, заснована Карлом Пеєм, колишнім співзасновником OnePlus, представила свій перший смартфон, який отримав назву Nothing Phone (1). А днями вона випустила другий смартфон в особі Nothing Phone (2). Обидва смартфони викликали справжній фурор на мобільному ринку завдяки своїм унікальним функціям і демократичному ціннику. Наскільки кращий за попередника новий смартфон чи минулорічний Nothing Phone (1) ще не втратив своєї актуальності – на ці питання ми в Gadgetpage.ru ми знайшли відповідь, порівнявши технічні характеристики цих моделей.

Дизайн

З точки зору дизайну смартфони Nothing займають окрему нішу на ринку. Nothing Phone (1) одягнений у корпус з алюмінієвим каркасом і прозорою задньою кришкою зі скла Gorilla Glass 5, в яку вбудовано 160 світлодіодів, які можна налаштувати для відображення повідомлень. Інноваційна конструкція вигідно відрізняє Nothing Phone (1) від інших смартфонів на ринку. При цьому перший смартфон Nothing також має рейтинг захисту IP53, що означає, що він стійкий від пилу і бризок води.

Новий Nothing Phone (2) виявився трохи більшим і важчим, ніж попередник, але водночас зберіг ту саму конструкцію з алюмінієвим каркасом і задньою панеллю з прозорого скла з таким самим інтерфейсом Glyph зі світлодіодів. Ступінь захисту корпусу було піднято до рівня IP54, що забезпечує новому смартфону підвищену водонепроникність.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей

Обидва смартфони Nothing можуть похвалитися яскравими і контрастними OLED-панелями з глибоким чорним кольором і високою енергоефективністю. У Nothing Phone (1) встановлено 6,55-дюймовий екран, а в його спадкоємця діагональ екрана збільшили до 6,7 дюймів. У першому випадку роздільна здатність екрана становить 2400 на 1080 пікселів, а в другому – 2412 на 1080 точок.

Апаратне та програмне забезпечення

Nothing Phone (1) базується на восьмиядерному чипсеті Qualcomm Snapdragon 778G+ з тактовою частотою до 2,5 ГГц. Це процесор хоч і досить потужний, але він поступається з погляду продуктивності чипу Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, встановленому в Nothing Phone (2), який також містить у собі вісім обчислювальних ядер з тактовою частотою 3 ГГц. Це означає, що новий смартфон Nothing краще пристосований для виконання ресурсномістких завдань і запуску будь-яких застосунків і забезпечує більш плавну та швидку взаємодію.

Обидва смартфони пропонуються в декількох конфігураціях з різним обсягом пам’яті. Nothing Phone (1) має до 12 Гбайт оперативної та до 256 Гбайт вбудованої пам’яті, а от друге покоління смартфона пропонує максимум 12 Гбайт ОЗП та вбудований накопичувач на 512 Гбайт.

Що ж стосується програмного забезпечення, то Nothing Phone (1) поставляється з мобільною операційною системою Android 12 і фірмовою оболонкою Nothing OS на борту. Водночас новий Nothing Phone (2) працює під управлінням більш нового ПЗ – Android 13 у зв’язці з Nothing OS. Це означає, що новому смартфону доступні всі останні функції і поліпшення Android, забезпечуючи більш сучасний і багатофункціональний користувальницький інтерфейс.

Камери

Обидва смартфони Nothing оснащуються подвійними 50-мегапіксельними основними камерами. Але новий Nothing Phone (2) зробив крок уперед з точки зору зйомки селфі, пропонуючи чудову 32-мегапіксельну фронтальну камеру, тоді як у старого Nothing Phone (1) встановлена 16-мегапіксельна селфі-камера. Це робить Nothing Phone (2) найкращим вибором для любителів селфі та тих, хто часто спілкується по відеозв’язку, оскільки він може забезпечити більш чітку “картинку”.

Акумулятор

Автономність – ще один важливий фактор при виборі нового смартфона. З цього погляду Nothing Phone (2) має невелику перевагу перед попередником, оскільки оснащений акумуляторною батареєю ємністю 4700 мАг із підтримкою швидкого дротового заряджання потужністю 45 Вт і швидкого бездротового заряджання на 15 Вт. Водночас Nothing Phone (1) живиться від акумуляторної батареї ємністю 4500 мА-год із підтримкою 33-ватної дротової та 15-ватної бездротової зарядки. Це означає, що Nothing Phone (2) може довше працювати без підзарядки і заряджатися швидше.

Ціна питання

Вартість Nothing Phone (2) стартує з позначки 680 євро. Водночас минулорічний Nothing Phone (1) можна купити менш ніж за 400 євро.

Переваги Nothing Phone (1):

  • більш доступна ціна;
  • компактні розміри.

Недоліки Nothing Phone (1):

  • процесор середнього класу;
  • акумулятор меншої ємності;
  • повільніше заряджання.

Переваги Nothing Phone (2):

  • чипсет флагманського рівня;
  • більш свіже програмне забезпечення;
  • акумулятор більшого розміру;
  • більш швидке заряджання;
  • збільшений дисплей.

Недоліки Nothing Phone (2):

  • більші розміри;
  • висока ціна порівняно з попередником.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.