Сімейство iPhone 14 займає найбільшу частку в поточних продажах з часів iPhone 7

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На лінійку iPhone 14 припало 79% всіх американських смартфонів, пропонованих нині компанією Apple. За даними аналітичної компанії CIRP, це найвищий показник для поточного покоління смартфонів Apple з моменту рекордних продажів модельного ряду iPhone 7, на частку якого в 2017 році припало 81% ринку.

У 2017 році нові iPhone 7 і 7 Plus встановили рекорд, склавши 81% усіх продажів iPhone у США на той момент, згідно з дослідженням агентства CIRP. У наступні роки домінування останніх моделей, представлених на ринку, становило в кращому разі трохи більше 70%.

У червні 2023 року частка iPhone 14 сягнула шестирічного максимуму і склала 79%. І це найвищий результат продажів смартфонів лінійки iPhone 14 порівняно з іншими офіційно продаваними смартфонами Apple з моменту випуску iPhone 14 у вересні 2022 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці CIRP перерахували кілька найвірогідніших чинників, що спонукають переважну більшість американських споживачів обирати останні моделі iPhone:

  • По-перше, у міру збільшення терміну служби iPhone (зазвичай понад два роки) зростає стимул до оновлення до останньої моделі, навіть якщо між поточним і попереднім поколіннями немає істотних змін.
  • По-друге, оскільки оператори зв’язку в США переходять з 24-місячних на 36-місячні плани розстрочки під час купівлі iPhone, різниця в щомісячних платежах між iPhone 14 і старішою моделлю не видається покупцям такою великою, що спонукає їх купувати смартфон останнього покоління, а не дешевшу модель із попередньої лінійки.

Варто також зазначити, що звичайний iPhone 14 нещодавно обігнав за популярністю iPhone 14 Pro і Pro Max, чого раніше ніколи не траплялося – моделі Pro і Pro Max завжди лідирували за продажами.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.