Найпоширеніші проблеми iPhone у 2023 році та як їх вирішити. Частина 1

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У цьому посібнику ми представляємо 10 поширених проблем з iPhone та їхніми рішеннями. Якщо ваш iPhone працює з помилками, обов’язково ознайомтеся з цими життєздатними виправленнями, які допомогли багатьом користувачам усунути проблеми з iOS, що часто виникають.

Чорний екран смерті iPhone

У деяких випадках може з’явитися чорний екран на айфоні, навіть логотип Apple не відображається. Це може бути спричинено невдалим оновленням, джейлбрейком або проблемою з обладнанням. Першим кроком для усунення цієї проблеми слід спробувати перезавантажити пристрій. Якщо це не допомагає, можливо, вам доведеться спробувати жорстке скидання (скидання налаштувань) для вашого iPhone.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо жорстке скидання також не допомагає, можливо, доведеться спробувати завантажити DFU (режим відновлення пристрою) для вашого iPhone.

Якщо у вас немає резервної копії в iCloud або iTunes, не намагайтеся виконати цю процедуру, оскільки це може призвести до втрати ваших налаштувань і даних. Тому переконайтеся, що у вас є резервна копія, або зверніться за допомогою до професіонала, який зможе допомогти вирішити цю проблему.

Айфон перегрівається

Іноді на вашому iPhone може з’явитися повідомлення “iPhone повинен охолонути, перш ніж ви зможете його використовувати”. Це зазвичай вказує на те, що ваш iPhone занадто гарячий, і це може спричинити проблеми. Раніше траплялися випадки, коли iPhone перегрівався або навіть вибухав через підвищення температури всередині, тому важливо стежити за цим.

Щоб розв’язати цю проблему, спочатку перенесіть пристрій у прохолодніше місце, спробуйте вимкнути кілька додатків і Bluetooth, а потім виконайте відновлення. Потім зніміть чохол або кришку з вашого iPhone і не використовуйте його на деякий час.

Також можна спробувати виконати опцію “Скинути всі налаштування” на вашому телефоні, щоб швидко і на тривалий період часу вирішити цю проблему. Оновлення до нової версії iOS також може допомогти вирішити цю проблему.

Якщо жоден із цих методів не допомагає усунути проблему з перегрівом, то вам слід звернутися до фахівців, які допоможуть вирішити цю поширену проблему з iPhone.

Збій камери на iPhone

Збої камери на iPhone не такі поширені, але можуть виникати через брак пам’яті або інші проблеми. Збій камери на вашому iPhone може призвести до втрати сотень фотографій, що зберігаються на вашому пристрої, а також до неможливості виконання будь-яких дій з наявними фотографіями та відео.

Щоб виправити цю проблему, можна почати з відновлення заводських налаштувань iPhone. Однак, як відомо, це призведе до повної втрати фотографій, відео, нотаток, контактів, повідомлень тощо. Тому перед виконанням цієї процедури необхідно створити резервну копію. Ви можете синхронізувати свій iPhone з iCloud або iTunes, або використовувати програмне забезпечення сторонніх розробників для відновлення даних iPhone, якщо ви не можете підключитися до iCloud або iTunes. Якщо ви не впевнені, як це зробити, краще звернутися до фахівця, який допоможе вам відновити втрачені дані.

Помилка iTunes 3194

Помилка iTunes 3194 зустрічається не так часто, але багато користувачів iPhone стикаються з нею. Ця помилка може виникнути, коли ви намагаєтеся відновити або оновити свій iPhone. Вона може бути спричинена неправильною версією прошивки, не схваленою вашим пристроєм, неправильною версією iOS або спробою джейлбрейка.

Для усунення цієї проблеми необхідно внести зміни у файли хоста iPhone. Ще один спосіб виправити цю помилку – виконати “скидання налаштувань” на вашому пристрої, як ми згадували для багатьох інших проблем у цьому посібнику.

Проблеми з Wi-Fi на iPhone

Проблеми з Wi-Fi на iPhone, такі як відсутність підключення або низька швидкість, трапляються досить часто. Вирішення цієї проблеми досить просте. Спочатку потрібно вимкнути Wi-Fi, а потім перезавантажити телефон. Для цього утримуйте кнопку блокування і кнопку “Додому” одночасно, поки на екрані не з’явиться логотип Apple. Після перезавантаження телефону можна буде знову підключитися до Wi-Fi. Якщо проблема зберігається, перейдіть у “Налаштування”, потім у “Wi-Fi” і прокрутіть вниз до кінця сторінки. Встановіть для проксі-сервера HTTP автоматичні налаштування.

Проблеми зі стільниковим зв’язком на iPhone

Проблеми зі стільниковим зв’язком на iPhone можуть бути спричинені кількома факторами, як-от відключення та проблеми з мережею на вашому пристрої. Якщо ви зіткнулися з цією проблемою, переконайтеся, що стільниковий зв’язок стабільний і у вашому районі немає відключень.

Якщо проблема не зникає, можна спробувати скинути налаштування мережі, щоб виправити проблему з повільним стільниковим зв’язком. Для цього перейдіть у додаток “Налаштування” на вашому пристрої, потім виберіть “Основні”. Натисніть на “Скидання” і виберіть “Скинути налаштування мережі”. Після успішного скидання мережі перевірте, чи вирішено проблему.

iPhone застряг на логотипі Apple

Зависання iPhone на логотипі Apple – це поширена проблема, з якою стикаються багато користувачів. Однак це можна виправити, виконавши примусове перезавантаження пристрою.

Для апаратного скидання iPhone 8 або новішої моделі, потрібно натиснути і відпустити кнопку збільшення гучності, потім натиснути і відпустити кнопку зменшення гучності, і утримувати бічну кнопку, поки на екрані не з’явиться логотип Apple.

Для апаратного скидання iPhone 7/7 Plus, потрібно одночасно утримувати бічну кнопку і кнопку зменшення гучності протягом декількох секунд, поки на екрані не з’явиться логотип Apple.

Апаратне скидання iPhone 6s або більш ранньої моделі здійснюється одночасним утримуванням кнопки “Додому” і кнопки живлення протягом декількох секунд, поки на екрані не з’явиться логотип Apple.

Додаток для iPhone зависає/вилітає випадковим чином

Зависання й аварійне завершення роботи додатків – це проблеми, з якими стикаються багато користувачів. Зазвичай причина полягає в тому, що додаток застарів. Перевірте, чи оновили ви додаток до останньої версії (зайдіть в App Store > Профіль > виберіть додаток > натисніть кнопку “Оновити”).

Немає оновлення до останньої версії

Ще одна поширена з iPhone проблем – це те, що пристрій не оновлюється до останньої версії iOS. Проблему можна вирішити, примусово перезапустивши iPhone, щоб перевести його в режим відновлення. Потім можна вибрати оновлення, і після завершення процесу телефон працюватиме у звичайному режимі. Якщо варіант оновлення не з’явився після примусового перезапуску, можна спробувати відновити налаштування, що видалить всі дані з телефону. Після цього можна буде отримати останню версію програмного забезпечення та відновити дані з резервної копії.

Екран iPhone розбитий

Тріснутий екран iPhone може бути дуже дратівливою проблемою. Хоча телефон може продовжувати працювати, ризик поломки зростає. Найкраще звернутися в авторизований сервісний центр iPhone, де можна замінити екран. Існують комплекти для самостійної заміни екрана, але краще довірити роботу професіоналам, щоб уникнути додаткових проблем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.