Досвід використання iPhone 11. Чи варто брати у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Прийшла поговорити, мабуть, про найпопулярніший iPhone за останні кілька років – iPhone 11. Через 2 роки можна дати розгорнуту відповідь на кілька запитань – чи успішний цей телефон насправді, які в нього є плюси і мінуси, що там з батареєю і міцністю? Про все це і не тільки я розповім у цій статті. Приємного читання. И

Екран

Почнемо з того, у що ви будете дивитися 100% часу користування айфоном – екран. Він тут на 6.1 дюйма, з роздільною здатністю 1792×828 пікселів, що дає нам доволі високу щільність пікселів у 326 ppi. І, мабуть, це просто хороший екран. У нього так само в принципі хороша яскравість. Але само собою є головна проблема, від якої не застрахований жоден iPhone – мікроподряпини і тріщини. Бувають, звісно, такі випадки, коли ти кидаєш телефон і з ним нічого не відбувається. Навіть якщо він на кахель впаде, то все буде чудово. Але бувають і такі випадки, коли при падінні з дуже маленької висоти телефон падає екраном на підлогу і він тріскається. У мене був такий випадок і заміна екрана коштувала 5 тисяч гривень. тому для безпеки раджу купити захисне скло, бажано побільше.

Дизайн

iPhone має дуже простий вигляд, дизайн спокійний. Головна проблема цього дизайну – слизька задня поверхня і грані. Тиждень після купівлі телефону, я носив його без чохла і це стало фатальною помилкою. Щоб ви зрозуміли, про що я говорю – подивіться на грані телефону, вони від будь-якого на них падіння утворюють вм’ятини. Скоріше саме через це я б хотів оновити свій телефон на телефон з прямими гранями.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Камера

Тепер поговоримо про те, через що в більшості випадків телефон коштує величезних грошей – про камеру. Тут у нас є ширококутна і надширококутна камера. У ширококутної камери є цифровий зум 5x, а також діафрагма f 1/8, що дає нам можливість робити фотографії вночі. Випробувавши цю функцію, я дійшов висновку, що вона дуже сира і має доволі таки крутий вигляд на останніх iPhone, бо там є модуль Lidar, з яким нічна зйомка покращується. але також ще головний мінус нічної зйомки – це величезна кількість шумів на отриманих фотографіях. Тому добре, що ця функція є, але без неї життя гірше не стає.

Перейдемо до зйомки відео на основну камеру. Є можливість знімати відео з роздільною здатністю 4к з частотою кадрів 60 fps. насправді якість зйомки відео дуже крута. Під час зйомки вночі, само собою, якість відео втрачається і з’являється величезна кількість шумів. Вони взагалі з’являються завжди, коли iPhone недостатньо світла навколо. Тому якщо ви хочете якісно знімати на iPhone, то купуйте окремо світло.

Тепер про надширококутну камеру – вона тут є, але дуже жахлива через одну річ – величезна кількість шумів вдень і тим паче при поганому освітленні. За весь свій час користування iPhone 11 я використовував надширококутник близько 10 разів і шкодую, що тут немає телевіка.

Акумулятор

Багато хто оновлює свій телефон, коли розуміє, що їхній акумулятор починає помирати. Так ось – в iPhone 11 мій акумулятор здох за 1 рік. Перший місяць все було відмінно – телефон спокійно витримував по 2 дні. Через рік – ледве доживає до обіду. Причому я не граю в ньому ні в які ігри, я просто сиджу в фейсбуці по півгодини, ютубі по годині і телеграмі по 2-3 години на день. І якось так виходить, що приходячи додому телефон треба ставити на зарядку.

Єдине, що радує, так це те, що маючи блок живлення на 60 Вт, можна увіткнути lightning-usb-c кабель і за півгодини зарядити телефон з нуля до 70%. Я не знаю чому так відбувається, адже офіційно напруга вище 20 Вт з’їдається і толку ніякого немає.

А так в принципі якщо ви вважаєте, що оновивши ваш телефон на iPhone 11, він пропрацює ще 2-3 роки, то ви глибоко помиляєтеся, адже через півроку він почне сильно тупити.

Продуктивність

Перші півроку iPhone не тільки прекрасно тримає акумулятор, але ще й працює дуже і дуже швидко. Через півроку все стає з точністю навпаки – дикі лаги не дають тобі спокійного життя. Пов’язано це скоріше з роком виходу цього телефону – 2019 рік, а як ми знаємо – apple обожнює сповільнювати старі телефони, щоб змусити користувачів купити новіші. Ця тактика, на мою думку – працює відмінно, але дуже сильно дратує.

Висновок

Прийшла пора підбивати підсумки. Я вважаю, що в 2023 році брати iPhone 11 – фатальна помилка, з двох основних причин:

  • Швидко вмираючий акумулятор
  • Програмна підтримка. Цього року для iOS 17 потрібен iPhone XS або новіший, отже наступного року мінімальним телефоном буде iPhone 11. А купувати телефон, який через два роки перестане підтримувати нові версії ОС – безглуздо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.