Найкращі смартфони POCO, які можна купити у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2018 році компанія Xiaomi створила суббренд POCO, який незабаром перетворився на окремого незалежного виробника смартфонів. Він випускає пристрої початкового і середнього рівня, які полюбилися користувачам вдалим співвідношенням ціни і якості. Розглянемо найкращі моделі POCO, доступні в продажу в 2023 році.

POCO F5 – середньобюджетник з хорошою камерою

Це телефон середнього сегмента з великим AMOLED-дисплеєм, досить продуктивним процесором і непоганою камерою на 64 Мп. Задня кришка і рамка пристрою зроблені з пластику. Дизайнери вирішили зробити бічні грані плоскими, як у останніх поколінь iPhone. Виглядає стильно, на зручність користування гаджетом не впливає. Корпус отримав слабкий захист від вологи та пилу – IP53. У воду смартфон краще не кидати.

Смартфон оснастили великим якісним дисплеєм діагоналлю 6,67 дюйма. Це AMOLED-панель роздільною здатністю 2400х1080 пікселів із частотою 120 Гц. Максимальна яскравість становить 1000 ніт. Її вистачає для комфортного використання смартфона в будь-яких умовах, навіть під яскравим сонцем.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За продуктивність POCO F5 відповідає чип Snapdragon 7+ Gen. Його доповнили хорошим запасом оперативної пам’яті. Залежно від версії, її може бути 8 або 12 Гб. Обсяг вбудованого накопичувача в обох випадках однаковий – 256 Гб. Це хороший показник для середньобюджетного гаджета.

У телефон встановили хорошу за мірками сегмента основну камеру на 64 Мп. Це модуль з оптичним стабілізатором, який зазвичай зустрічається тільки у флагманів. Смартфон дає змогу створювати якісні кадри. Знімки виходять деталізованими і з хорошим динамічним діапазоном. Основна камера приємно дивує в нічному режимі. Кадри відрізняються високим рівнем чіткості та мінімальною кількістю шумів.

Головний модуль доповнили ультраширококутним на 8 Мп і макрокамерою на 2 Мп. Остання майже не використовується через малу роздільну здатність. На ширококутник можна знімати, коли потрібно захопити більше об’єктів, але якість гірша, ніж на основний модуль. Особливо помітні спотворення по периметру знімка.

У денний час телефон приємно дивує якістю зйомки фото. Фото: trustedreviews.com

За створення фронтальних знімків у POCO F5 відповідає об’єктив на 16 Мп. При хорошому освітленні виходять якісні кадри. У портретному режимі смартфон коректно розмиває задній план. Передача кольору хороша, тон шкіри природний, деталізація на гідному рівні.

За автономність пристрою відповідає акумулятор ємністю 5000 мА-год. Його заряду вистачає на весь день. Виробник помістив у коробку блок живлення на 67 Вт. Він заряджає батарею всього за 50 хвилин.

Переваги:

  • плоский AMOLED-дисплей на 6,67″ з частотою 120 Гц;
  • сучасний чип Snapdragon 7+ Gen 2;
  • камера на 64 Мп з оптичним стабілізатором;
  • блок живлення на 67 Вт у комплекті;
  • 12 Гб оперативної пам’яті в старшій версії.

Недоліки:

  • слабкий захист корпусу IP53;
  • даремний макрооб’єктив.

POCO X5 – доступний смартфон з відмінним дисплеєм на 120 Гц

Перейдемо до наступної цікавої моделі від POCO. У смартфона такий же дисплей, як у розглянутого вище гаджета – AMOLED діагоналлю 6,7″ з роздільною здатністю 2400х1080 і з частотою оновлення кадрів 120 Гц. Заявлена пікова яскравість при цьому вища – до 1200 ніт. Завдяки цьому картинка легко читається навіть під прямими променями сонця.

Корпус POCO X5 за розмірами теж майже не відрізняється від POCO F5, але у нього заокруглені торці. Задня поверхня матова. На ній непомітні відбитки пальців та інші сліди. Модель представлена кількома кольорами – зеленим, чорним і блакитним. Внизу у смартфона розташований динамік, мікрофон і роз’єм Type-C для зарядки або підключення до комп’ютера. Зверху на корпусі розташований інфрачервоний порт для дистанційного керування побутовою технікою та електронікою, додатковий мікрофон і AUX роз’єм. Кнопка ввімкнення з вбудованим датчиком відбитка пальця і гойдалка регулювання гучності розташовані на правій грані корпусу.

У продуктивності POCO X5 поступається моделі F5, оскільки в нього встановили простіший чипсет – Snapdragon 695. Незважаючи на це, його потужності вистачає для ігор, але налаштування графіки потрібно буде знизити. Кількість оперативної пам’яті – 6 або 8 Гб, а розмір вбудованого сховища – 128 або 265 Гб. Передбачена підтримка картки пам’яті microSD.

У головному блоці камери на задній стороні смартфона розташовано три модулі:

  • основний на 48 Мп;
  • надширококутний на 8 Мп;
  • макро на 2 Мп.

Головний об’єктив дає змогу створювати деталізовані знімки з точною передачею кольору. За нестачі освітлення смартфон фотографує гірше, але це вже стало нормою для середньобюджетного сегмента. На головний модуль можна знімати макро, і фото виходять кращими, ніж на окремий об’єктив з мінімальною роздільною здатністю лише 2 Мп.

Основна камера відмінно знімає при хорошому освітленні. Фото: gsmarena.com

У ширококутному режимі зйомки в кадр потрапляє більше деталей, але по краях помітні спотворення. Це особливість усіх подібних об’єктивів. Навіть у флагманів по периметру можна розглянути невеликі неточності. Під час зйомки відео максимальний режим, який можна вибрати в налаштуваннях – це FullHD за частоти 30 кадрів на секунду.

У комплект помістили блок живлення на 33 Вт, здатний зарядити батарею за 65 хвилин. Ємність акумулятора – 5000 мА-год. Його вистачає на 1-2 дні залежно від інтенсивності використання гаджета.

Переваги:

  • відмінний AMOLED-дисплей з частотою 120 Гц і піковою яскравістю 1200 ніт;
  • тонкі рамки навколо корпусу;
  • матова задня панель, на якій не залишаються відбитки пальців;
  • наявність ІЧ-модуля.

Недоліки:

  • максимальна роздільна здатність відео – FullHD;
  • захист від води і пилу IP53.

POCO F5 Pro – майже флагман за доступну ціну

Цей смартфон далеко пішов від свого молодшого побратима POCO F5, про якого ми розповіли вище. POCO F5 Pro отримав флагманський чип Snapdragon 8+ Gen 1 з відмінною системою охолодження і ще більш якісний AMOLED-дисплей роздільною здатністю 3200х1440 пікселів з максимальною яскравістю до 1400 ніт.

Дизайн у Pro-версії теж більш примітний, особливо в білому кольорі. Задня панель зроблена зі скла Gorilla Glass 5. Вона надає смартфону преміального вигляду, незважаючи на набагато доступнішу ціну порівняно з флагманами.

Топовий чип Snapdragon 8+ Gen 1 доповнили значним запасом оперативної пам’яті – 8 або 12 Гб. Також користувач отримує 256 або 512 Гб вбудованого сховища. Щоб процесор не перегрівався під навантаженням, виробник реалізував ефективну систему охолодження з випарною камерою. Потужний чип дає змогу запускати будь-які додатки та ігри з максимальними налаштуваннями графіки.

Набір камер у POCO F5 Pro такий самий, як у базовому POCO F5:

  • основний модуль на 64 Мп;
  • ультраширококутний на 8 Мп;
  • макро на 2 Мп;
  • селфі-камера на 16 Мп.

Знімає смартфон так само, як його молодший побратим. Різниця тільки в максимальній роздільній здатності відео. Якщо в POCO F5 межею було 4К при 30 fps, то в Pro-версія здатна записувати 4К при 60 fps і навіть 8К при 24 fps.

У максимальній роздільній здатності телефон створює барвисті та деталізовані кадри. Фото: gsmarena.com

Старший смартфон серії отримав акумулятор трохи більшої ємності – 5160 мА-год. Автономність на високому рівні, хоча рекордів гаджет не ставить. Час роботи, незважаючи на відмінні чіпсети, у POCO F5 і F5 Pro майже ідентичний. Старшу версію оснастили функцією бездротової зарядки, чим зазвичай славляться флагмани. Технологія дає змогу зарядити батарею до 50% за півгодини.

Переваги:

  • якісний AMOLED-дисплей з роздільною здатністю 3200х1440 і частотою 120 Гц;
  • флагманський процесор;
  • підтримка бездротової зарядки;
  • до 512 Гб вбудованої пам’яті.

Недоліки:

  • камера така сама, як у молодшої версії POCO F5.

POCO X5 Pro – середньобюджетник з AMOLED-дисплеєм і камерою на 108 Мп

Цей смартфон за технічними параметрами недалеко пішов від базової версії POCO X5. За ціною він теж відрізняється несильно. В обох пристроїв однакові дисплеї та батареї, але в POCO X5 Pro встановили більш продуктивний процесор – Snapdragon 778G. Завдяки цьому смартфон отримав приблизно 30-відсотковий приріст потужності.

Ще одна перевага Pro-версії – це основна камера на 108 Мп замість 48 Мп. Надширококутний і макро-модулі ідентичні. При зйомці на головний об’єктив на POCO X5 Pro можна отримати чудові кадри, хоча від флагманських вони все ж далекі. У нічному режимі ситуація значно гірша, але не варто забувати про ціну моделі. Селфі-камера у Pro версії теж трохи краща – 16 Мп замість 13 Мп. У реальних умовах якість портретних кадрів помітна, але вона не така значна.

Також POCO X5 Pro перевершив молодшого побратима за зйомкою відео. Якщо базова версія здатна записувати в максимальній якості FullHD при 30 fps, то Pro підтримує до 60 fps, а також здатний знімати в 4К при 30 fps.

За якістю зйомки смартфон близький до флагманських. Фото: gsmarena.com

Переваги:

хороший AMOLED-дисплей на 120 Гц;
швидка зарядка акумулятора до 100% за 50 хвилин;
роздільна здатність основної камери 108 Мп;
обсяг оперативної пам’яті до 8 Гб;
зйомка відео в 4К.
Недоліки:

захист корпусу від вологи і пилу IP53;
відсутній слот для карти пам’яті.

Підсумки

Всі перераховані смартфони POCO заслуговують на увагу, оскільки виробник навчився створювати пристрої з відмінними технічними характеристиками і пропонувати їх за розумною ціною.

Якщо потрібен хороший середньобюджетний смартфон – вибирати слід POCO X5 або можна трохи додати, щоб отримати POCO X5 Pro. Це дасть змогу отримати більш просунуту камеру і процесор збільшеної потужності, але до флагмана обом моделям далеко.

Більш вимогливим користувачам підійде POCO F5. У ньому хороший процесор і відмінна камера. Смартфон справляється з усіма іграми та додатками. Якщо додати близько 8 000 гривень, можна замовити POCO F5 Pro – цей смартфон за характеристиками максимально наблизився до флагманів. У ньому топовий процесор, скляний корпус, функція бездротової зарядки, до 512 Гб постійної і 12 Гб оперативної пам’яті, а також відмінна камера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.