Чим камера нового Google Pixel 8 Pro буде кращою за старий Pixel

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google вже давно має репутацію виробника найкращих телефонів з камерами (не хочеться використовувати слово “камерофон”), і Pixel 7 Pro є найостаннішим прикладом цього. Флагман кінця 2022 року приніс чудову якість зображення, шикарні знімки з 48 Мп камерою, 5-кратне збільшення і кілька додаткових режимів. Однак Pixel 7 Pro не ідеальний, і інші флагмани швидко наздоганяють його, а деякі навіть перевершують. Ми майже не сумніваємося, що новинка отримає хорошу камеру і буде рвати конкурентів. Але як саме і якими засобами вона це робитиме? Зібрали в одному місці все, що відомо про підготовлюваний Pixel 8. І знаєте що? Він мені вже подобається.

Зйомка на телефон у темряві

Одна з моїх найбільших претензій до Pixel 7 Pro, який був у мене деякий час тому, полягає в тому, що знімки при слабкому освітленні можуть сильно відставати від конкурентів. Зокрема, Galaxy S23 Ultra і vivo X90 Pro можуть робити більш яскраві фотографії при недостатньому освітленні.

Звісно, яскравіше не завжди краще, але, наприклад, X90 Pro, який так полюбляє мій колега Іван Герасимов, зокрема, має тенденцію забезпечувати більшу деталізацію та поліпшену передачу кольору. На відміну від Pixel 7 Pro він робить фотографії, на яких зберігається розуміння того, що вони зроблені в темному місці, але сама картинка добре читається, а кольори на ній не спотворюються. X90 Pro явно може дати вам більше можливостей для такої зйомки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На щастя, і Pixel 8, і Pixel 8 Pro, як нам говорять чутки, будуть оснащені 50 Мп датчиком основної камери Isocell GN2. Це не дюймова камера, як на vivo X90 Pro та інших нещодавніх смартфонах з великим сенсором, але це все ж таки великий датчик, який має призвести до помітного збільшення яскравості при збереженні низького рівня шуму.

Більший датчик основної камери також може вирішити іншу важливу проблему – довге експонування в деяких випадках при низькому освітленні. Це важливо, щоб знімки виходили не змазаними, а більш чіткими. А ще, таке поліпшення стане в нагоді при створенні астрознімків. Датчик більшого розміру допоможе скоротити максимальний час експозиції насамперед через те, що на нього потрапляє більше світла.

Коротша витримка за більшого розміру датчика також дасть змогу робити якісніші портрети – ваш об’єкт зйомки не повинен буде залишатися нерухомим протягом тривалого часу. Такі поліпшення точно ніколи не будуть зайвими.

Ширококутна камера

Справедливо сказати, що, хоча Pixel 7 Pro пропонує відмінну надширококутну камеру, він все одно трохи програє багатьом своїм конкурентам і за цим показником. Це може змінитися з виходом Pixel 8 Pro, який, як очікується, отримає надширококутну камеру IMX787 на 64 Мп і трохи ширший кут огляду.

Але тут ситуація двояка. У Pixel 7 Pro була роздільна здатність надширококутного сенсора 12 Мп. При цьому, розмір пікселя становив 1,25 мікрона. У новинці розмір пікселя зменшиться в півтора рази до 0,8 мікрона. Це може призвести до проблем при створенні нічних знімків. Вони будуть виходити більш гучними і менш контрастними. Проблему частково можна буде вирішити на рівні хорошого ПЗ камери, але чудес все одно не буває. Хоча, при хорошому освітленні новий сенсор все одно буде працювати краще.

Ми спостерігаємо тенденцію, коли такі бренди, як OPPO, OnePlus, vivo і Xiaomi, пропонують надширококутні камери з надвисокою роздільною здатністю на своїх флагманських телефонах. Потім вони використовують об’єднання пікселів, щоб робити більш якісні фотографії. Роздільна здатність виходить нижчою, але все одно залишається достатньою, зате картинка виходить більш якісною. Google цілком може запропонувати такий самий підхід із Pixel 8 Pro, у результаті чого надширокі знімки можуть бути ближчими за якістю до знімків з основної камери.

Якщо знімати вдень, то модуль з більшою роздільною здатністю може забезпечувати більше деталізації та якіснішу роботу електронної стабілізації. Хоча, у випадку з останнім можливі варіанти і все залежить від алгоритмів його роботи. Тому я хотів би бачити OIS на надширокій камері Pixel 8 Pro. Це вже саме по собі є важливим при створенні хороших фотографій та відео.

Телефон погано фокусується в темряві

Можливості автофокусу Pixel 7 Pro цілком гідні в денний час і при змішаному освітленні. Але система жахливо працює в умовах дуже слабкого освітлення. Я відразу помітив це, коли порівнював камери Pixel з іншими флагманами цього року. Pixel щосили намагається сфокусуватися добре, але на ділі ви отримуєте постійні помилки, і об’єкт зйомки дуже часто опиняється в розфокусі.

Звичайно, завжди є спалах, щоб допомогти, але я все одно хотів би, щоб Google виправила цю проблему. На щастя, є деяка надія на це, оскільки Pixel 8 Pro отримає більш просунуту 3D-камеру ToF і лазерне автофокусування.

Теоретично більш просунутий ToF сенсор повинен забезпечити більш точне автофокусування, надаючи інформацію про глибину для налаштування фокусу. Я також сподіваюся, що цей оновлений датчик допоможе зробити точніші знімки в інших режимах камери.

Чи варто купувати Google Pixel

Довгі роки Google повністю покладалася на можливості обчислювальної фотографії і навіть роками не оновлювала сенсори у флагманській серії. Приємно, що тепер компанія пішла шляхом вдосконалення апаратного забезпечення камери. У поєднанні з хорошими можливостями обробки це може зробити камеру Pixel якщо не найкращою, то точно однією з найкращих серед сучасних флагманів.

На відміну від перших поколінь Pixel складається відчуття, що тепер-то компанія знає, що робить, і її смартфон чекає світле майбутнє. Так це чи ні, ми дізнаємося вже восени з виходом нового Pixel 8 Pro. Почекати залишилося зовсім небагато. Сподіваюся, що після цього ми точно зможемо сказати, що варто купувати смартфони Google Pixel. Навіть при всьому моєму складному до них ставленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.