Як поліпшити тривалість роботи батареї вашого смартфона за допомогою 5G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кожен хоче, щоб заряд його смартфона тримався якомога довше. Але у нас для вас погані новини: якщо ваш смартфон підтримує 5G, то це може мати істотний негативний вплив на тривалість роботи батареї.

5G забезпечує поліпшені швидкості та стабільність з’єднання порівняно з 4G LTE. Проте всі ці додаткові потужності, особливо ті, які надаються за допомогою 5G міліметрового діапазону (mmWave 5G), посилюють навантаження на батарею смартфона.

Прослуховування музики на 5G, наприклад, не здаватиметься таким, що сильно відрізняється від 4G, але насправді воно сильніше розряджає вашу батарею. Це означає, що вимкнення 5G може допомогти збільшити тривалість роботи батареї. Але чи так цікаво жити без 5G, коли він дійсно пропонує переваги, особливо коли ви намагаєтеся завантажити або скачати дані поспіхом?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Знайти баланс з автоматичним перемиканням 5G

На щастя, існує більш розумний компроміс. Android та iPhone пропонують можливість автоматичного перемикання 5G. Це дає змогу вашому смартфону самому вирішувати, коли використовувати 5G для поліпшення з’єднання, і коли відключати його, щоб заощадити заряд батареї.

На iPhone (починаючи з моделі 12) вам потрібно відкрити налаштування, перейти в розділ “Стільниковий зв’язок” і вибрати “Опції стільникових даних”. Там ви знайдете перемикач “5G авто”.

Для Android процес може трохи відрізнятися залежно від вашого пристрою. Наприклад, на Google Pixel (починаючи з моделі 6) вам потрібно відкрити налаштування, перейти в розділ “Мережа та інтернет” і вибрати “Адаптивний зв’язок”.

Таким чином, ви зможете отримати найкраще від обох світів: високу швидкість 5G тоді, коли вона справді вам потрібна, і тривалішу роботу від батареї в інший час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.