Смартфони

Що я дізнався після використання Pixel Fold і Galaxy Z Fold 4

Share
Час читання: 6 хв.

Протягом багатьох років Samsung намагалася стерти межу між телефоном і планшетом за допомогою пристроїв Galaxy Z Fold, які в закритому стані функціонують як телефон, а у відкритому – як міні-планшет. Тепер Google наслідує цей приклад з Pixel Fold , першим телефоном пошукового гіганта з гнучким екраном.

Обидва телефони неймовірно дорогі – 1800 доларів, що більше 65000 грн. Але кожен з них також дає змогу зазирнути в майбутнє, в якому вам не доведеться так часто перемикатися між додатками, жмуритися, щоб читати електронну книжку, або тягнутися до iPad, щоб подивитися фільм на ходу.

Провівши час із Galaxy Z Fold 4 і Pixel Fold, я дізнався, що є деякі способи, якими Google досягає успіху над Samsung, та інші, в яких південнокорейський технологічний гігант має перевагу. Ширший захисний екран Pixel Fold робить його набагато кориснішим, коли він відкритий, але сміливіший і яскравіший внутрішній екран Samsung важко перевершити.

Що Google Pixel Fold робить краще

Ширший захисний екран

Ширший захисний екран Pixel Fold може здатися не таким уже й великим, але в деяких відношеннях він має помітне значення. Перш за все, Pixel Fold більше схожий на звичайний телефон у закритому стані. Оскільки він приблизно такої ж ширини, як нескладний телефон, додатки виглядають більш природно на 5,8-дюймовому зовнішньому екрані Pixel Fold зі співвідношенням сторін 17,4:9. Хоча 6,2-дюймовий екран Galaxy Z Fold 4 (співвідношення сторін 23,1:9) технічно більший, він довший і тонший, ніж дисплей більшості традиційних телефонів.

Але ширший екран Pixel Fold корисний не тільки для використання додатків, коли пристрій закритий. Це також робить Pixel Fold найкращим портативним телевізором, оскільки він забезпечує більше місця для перегляду відео, коли телефон знаходиться наполовину відкритим, як намет або ноутбук. Ви також отримуєте ширший видошукач камери на Pixel Fold під час зйомки фотографій завдяки формі екрана.

Відмінна камера

Хоча камера Pixel Fold не така просунута, як у Pixel 7 Pro, вона, як і раніше, забезпечує чіткі та барвисті фотографії, які здаються природними. З мого досвіду, фотографії, зроблені на Pixel Fold, виглядали більш точними за кольором, ніж фотографії, зняті на Galaxy Z Fold 4. Мій колега Патрік Голланд також виявив, що зображення на Pixel Fold мають ширший динамічний діапазон і загалом точніше перенесення кольорів і деталізацію, ніж фотографії, зняті на складному телефоні Samsung.

Обидва телефони оснащені потрійними основними камерами з широким, надшироким і телеоб’єктивом, але способи обробки зображень на кожному пристрої сильно різняться. Технічні характеристики обладнання також різняться, як показано в таблиці нижче.

Більш тонкий дизайн, який повністю складається

Незважаючи на те, що Samsung була однією з перших технологічних компаній, які випустили складаний телефон, вона досі не розробила шарнір, який можна було б повністю скласти без зазору. Це не стосується Google. Pixel Fold повністю закривається в закритому стані, що робить його більш тонким і гладким у закритому стані. Це незначна зміна, але, з огляду на громіздкість складних телефонів, все, що робить дизайн більш витонченим і тонким, високо цінується.

Чим Samsung Galaxy Z Fold 4 кращий за Samsung Galaxy Z Fold 4

Більш сміливий і гладкий внутрішній екран

Google може мати чудовий екран, але Samsung виграє, коли справа доходить до того, що всередині. Galaxy Z Fold 4 і Pixel Fold мають 7,6-дюймовий основний екран, але дві компанії використовують різні підходи до дизайну. Телефон Samsung за формою майже нагадує аркуш паперу, тоді як телефон Google більше схожий на планшет з альбомною орієнтацією.

Але внутрішній екран Samsung має набагато тонші рамки, ніж у Google, що надає йому загалом більш гладкого вигляду. Я також подумав, що екран Galaxy Z Fold 4 має сміливіший і яскравіший вигляд, ніж у Google, що може зробити його привабливішим для перегляду фотографій, перегляду веб-сторінок і перегляду шоу. На головному екрані Z Fold 4 також використовується стилус Samsung S Pen для письма, малювання та взаємодії.

Додатковий рік оновлень програмного забезпечення Android

Незважаючи на те, що Android є продуктом Google, Samsung пропонує більш тривалу підтримку версій Android для своїх мобільних пристроїв. У той час як обидві компанії обіцяють п’ять років оновлень безпеки, Samsung пообіцяла надати чотири покоління оновлень операційної системи Android для телефонів серій Galaxy Z, Galaxy S і Galaxy A у 2022 році. Це на один рік більше, ніж гарантія Google, в якій йдеться про те, що Pixel Fold отримуватиме оновлення версії Android до червня 2026 року або через три роки після випуску.

З таким дорогим пристроєм, як Pixel Fold або Galaxy Z Fold 4, ви захочете отримати від пристрою якомога більше. Підтримка програмного забезпечення є важливою частиною забезпечення того, щоб ви могли використовувати свій пристрій якомога довше, не пропускаючи нові функції.

Більш досконалі функції програмного забезпечення

Samsung випускає складні телефони вже чотири роки, а це значить, що у компанії було достатньо часу, щоб удосконалити досвід і подумати, як програмне забезпечення телефону має адаптуватися до його гнучкої конструкції.

Це проявляється в деяких аспектах призначеного для користувача інтерфейсу, таких як можливість відкривати більше застосунків на екрані одночасно порівняно з Pixel Fold. Хоча я віддаю перевагу виділяти весь внутрішній екран одному застосунку на таких телефонах, як Pixel Fold і Galaxy Z Fold, можливість запуску більше двох одночасно може бути корисною для тих, хто постійно перемикається між застосунками.

Також легше орієнтуватися в Galaxy Z Fold 4, коли він складений наполовину, як ноутбук, оскільки ви можете використовувати нижню частину екрана як міні-тачпад. Хоча ця функція не так інтуїтивно зрозуміла, як використання пристрою як звичайного телефону, вона, принаймні, показує, що Samsung думає про оновлення того, як ми взаємодіємо з нашими телефонами, тепер, коли вони можуть складатися навпіл.

Але Google часто оновлює свої пристрої Pixel новими програмними функціями з плином часу, тому я очікую побачити ту ж картину з Pixel Fold. Зокрема, я з нетерпінням чекаю можливості спробувати функцію мовного перекладу на двох екранах, яка з’явиться в Android 14 . Ця функція дозволяє використовувати обидва дисплеї Pixel Fold одночасно, щоб полегшити спілкування з носіями іноземної мови.

Чи варто купувати Pixel Fold або Galaxy Z Fold 4?

Якщо у вас є бюджет на складаний телефон, важливо вирішити, які функції для вас важливіші за все під час вибору між Galaxy Z Fold 4 і Google Pixel Fold.

Якщо якість камери є головним пріоритетом, і ви часто використовуєте свій телефон для перегляду фільмів і телепередач, телефон Google, імовірно, буде найкращим варіантом. Ширший захисний екран також робить такі дії, як фотографування та набір тексту, більш природними порівняно з телефоном Samsung.

Але внутрішній дисплей на телефоні Samsung яскравіший і яскравіший, що може мати більше значення для тих, хто насамперед планує використовувати свій новий пристрій у режимі планшета. Ви також отримаєте нові функції Android протягом більш тривалого періоду часу, оскільки Samsung пропонує більш тривалу підтримку програмного забезпечення.

Перш ніж вирішити, чи підходить вам складаний телефон, слід пам’ятати про кілька інших важливих факторів. Довговічність – найважливіше. Повідомлення про зламані Pixel Fold почали з’являтися на Reddit, хоча CNET не стикався з цією проблемою у своїх блоках огляду. І хоча у Samsung було чотири роки, щоб доопрацювати дизайн Galaxy Z Fold, ви все одно знайдете Redditors, які скаржаться на несправні екрани. Хоча неясно, наскільки широко поширені ці проблеми, варто пам’ятати, що довговічність складних телефонів завжди є потенційним ризиком порівняно зі стандартними телефонами.

Pixel Fold – це перший складаний телефон Google, а це означає, що наступна модель, імовірно, буде досконалішою, оскільки компанія збирає відгуки від нинішніх власників пристроїв та рецензентів. Просто погляньте на траєкторію розвитку лінійки Samsung Galaxy Z Fold за останні кілька років порівняно з оригінальною моделлю 2019 року. Навіть друге покоління Galaxy Z Fold 2 виявилося значним поліпшенням порівняно з першим Galaxy Fold завдяки більшому захисному екрану. Маючи це на увазі, можливо, варто почекати наступної версії Pixel Fold.

Що стосується Galaxy Z Fold 4, варто пам’ятати, що Samsung, як очікується, анонсує Galaxy Z Fold 5 лише через кілька тижнів. Було б розумно почекати і подивитися, що нового в наступній моделі і чи буде Galaxy Z Fold 4 доступний за нижчими цінами після появи його наступника.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Nintendo Switch 2 вийде навесні 2025 року з магнітними джойконами і новим дизайном стіків

    У недавньому випуску іспанського подкасту Vandal Radio було розкрито нові подробиці про майбутню консоль Nintendo…

    28.09.2024

    Смарт-телевізори Samsung та LG роблять приховані скріншоти

    Популярні моделі смарт-телевізорів Samsung та LG таємно роблять скріншоти екрану, навіть коли користувач використовує їх…

    28.09.2024

    OpenAI планує збільшити вартість підписки на ChatGPT до $44

    OpenAI готується залучити $7 мільярдів у новому раунді фінансування, що може підвищити її оцінку до…

    28.09.2024

    Годинник Xiaomi Watch 2 випустили в новому кольорі

    На міжнародному ринку з'явилася нова версія розумного годинника Xiaomi Watch 2 у стильному кольорі Titan…

    28.09.2024

    VIVO випередила Samsung і Google у випуску Android 15 для флагманів

    Чудова новина для власників флагманських смартфонів VIVO – компанія першою серед великих брендів надала стабільні…

    28.09.2024

    Apple відмовляється від інвестицій в OpenAI

    Apple відмовилася від планів інвестувати в OpenAI, одного з провідних гравців у сфері штучного інтелекту,…

    28.09.2024