Експерти розповіли, як покращиться автономність смартфона при відмові від 5G

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Розробники бенчмарка Speedtest опублікували результати дослідження, присвяченого впливу типу мобільної мережі на автономність смартфонів. Як виявилося, відмова від використання 5G у деяких випадках може дати істотний приріст часу роботи пристрою на одному заряді.

Реклама

Компанія Ookla збирала інформацію з Android-смартфонів по всьому світу. У дослідженні брали участь моделі, що мають 100% заряду вранці. Надвечір дані збирали повторно – при цьому враховували, в якому режимі працював пристрій – і мережі 5G виявилися “ненажерливішими”. Наприклад, гаджети на Snapdragon 8 Gen 2 витрачали на 6% заряду більше під час роботи в мережі п’ятого покоління, а смартфони на чипах Tensor G1 і G2 – на 11% і 10% відповідно.

В останньому випадку йдеться про моделі серій Pixel 6 і Pixel 7. Розробники запропонували користувачам, які бажають продовжити автономність цих гаджетів, перейти на використання 4G-з’єднання. Для цього достатньо набрати в номеронабирачі *#*#4636#*#*#*, натиснути пункт Testing і вибрати 4G.

Представники Ookla також зазначили, що з кожним поколінням SoC енергоефективність модемів поліпшується. Наприклад, якщо телефон зі Snapdragon 8 Gen 2 з 5G-конектом витратив 31% заряду, то 8 Gen 2 розрядив АКБ на 32% при використанні 4G. Найбільше енергії в 4G-режимі витратив MediaTek Dimensity 9000 – 45%. При цьому новіший процесор Dimensity 9200 значно поліпшив цей результат, скоротивши споживання заряду до 34%.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ