Xiaomi 14 – вражаючі характеристики

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оскільки серія Xiaomi 13 вже доступна по всьому світу, прийшов час звернути нашу увагу на флагмани Xiaomi наступного покоління. Інформація про специфікації для серії Xiaomi 14 з’явилася завдяки інсайдеру Digital Chat Station, який поділився деякими попередніми подробицями про чипсети, батареї і швидкості зарядки майбутніх флагманів.

Повідомляється, що Xiaomi планує випустити два нових флагманських смартфони в листопаді 2023 року: Xiaomi 14 і Xiaomi 14 Pro. Таким чином, очікується, що обидва телефони будуть оснащені новим чипом Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. І в них будуть більші батареї та вища швидкість зарядки, ніж у їхніх попередників. Виробник також випустить варіант Ultra, але пізніше, у другому кварталі 2024 року.

Флагманський чип наступного покоління від Qualcomm буде анонсовано наприкінці жовтня на спеціальному заході, який відбудеться в Мауї, Гаваї. Xiaomi стане одним із перших брендів смартфонів, які випустили пристрої на базі нового чипсета.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що Snapdragon 8 Gen 3 матиме нову архітектуру ядер 1 + 5 + 2 з основним ядром Cortex-X4, а також 5 ядрами Cortex-A720 і 2 ядрами Cortex-A520. Очікується, що з боку графічного процесора працюватиме Adreno 750, який має забезпечити помітний приріст продуктивності.

Компанія оснастить базовий Xiaomi 14 акумулятором ємністю 4860 мАг. Пристрій підтримуватиме швидку дротову зарядку потужністю 90 Вт і бездротову технологію швидкої зарядки потужністю 50 Вт. Розмір батареї та швидкість швидкої зарядки значно покращилися порівняно з Xiaomi 13, який постачався з меншою батареєю ємністю 4500 мАг і підтримкою швидкої дротової зарядки потужністю 67 Вт.

Майбутній смартфон Xiaomi 14 Pro також буде оснащений акумулятором ємністю 5000 мАг з підтримкою технології швидкої дротової зарядки потужністю 120 Вт. Версія Pro отримає підтримку технології бездротової зарядки потужністю 50 Вт. Минулорічний Xiaomi 13 Pro має меншу батарею ємністю 4820 мАг з підтримкою дротової зарядки 120 Вт і бездротової зарядки 50 Вт. Інсайдер також нещодавно повідомляв, що Xiaomi продовжить оснащувати свої майбутні флагманські смартфони 1-дюймовим основним сенсором.

Він також додає, що базова модель буде підтримувати 3,9-кратний оптичний зум і буде оснащений датчиком з фокусною відстанню 90 мм. Навпаки, варіант Pro підтримує 5-кратний оптичний зум і датчик з фокусною відстанню 115 мм.

На додаток до більших батарей і більш високої швидкості зарядки, очікується, що 14 і 14 Pro матимуть деякі інші вражаючі функції. До них належать: 120-герцові AMOLED-дисплеї, 50-мегапіксельні основні камери, 48-мегапіксельні надширококутні камери та 12-мегапіксельні телеоб’єктиви. На додаток до цього до 12 ГБ оперативної пам’яті та до 512 ГБ накопичувальної пам’яті.

Нам доведеться ще трохи почекати, щоб побачити більш детальну інформацію про Xiaomi 14 і 14 Pro. Але вони напевно стануть двома з найбільш вражаючих смартфонів на ринку, коли вони будуть випущені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.