Топ-5 причин не купувати дорогий смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що дорожчий смартфон, то він кращий. Причина проста – у дорогому пристрої буде потужний процесор, багато пам’яті, хороша камера. Покращено буде все – навіть версія операційної системи буде найсучасніша. Чого вже приховувати, таким пристроєм і користуватися приємно.

Але давайте підемо “від протилежного” і розсудимо, чому не варто купувати флагман. Знайшов 5 причин, а якщо ви знайдете ще, то напишіть у коментарях. А ті, хто читає мене вперше – прошу підписатися.

Смартфони дуже швидко застарівають

Якщо важливо, щоб у вас був найсучасніший і найновіший пристрій, то флагман вас порадує недовго. Великі бренди можуть випускати флагманські пристрої кілька разів на рік. Найпрактичніша покупка – останній iPhone, вони виходять не частіше 1 разу на рік.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб бути “в тренді” потрібно оновлювати смартфон часто, витрачати при цьому чималі суми грошей. До того ж виробники хитрують – кожен новий флагман за своїм зовнішнім виглядом відрізнятиметься від попереднього, тому “понтанутися” вийде недовго.

Флагмани швидко дешевшають

Парадокс – якщо ви купите флагманський смартфон і спробуєте одразу ж продати, подавши оголошення на вторинному ринку, то ви втратите 10-20%. Чого вже говорити про те, коли вийде наступна модель. Флагмани брендів, відмінних від Apple, можуть подешевшати вдвічі з виходом нової моделі. Тільки iPhone має запас міцності і не так дешевшає, як девайси інших виробників. Який висновок? Вкладати гроші в крутий смартфон – дуже сумнівна справа. Якщо плануєте через якийсь час продати, то втратите набагато більше грошей.

Частина функцій вам просто не потрібна

Практика показує, що не всі користувачі на 100% використовують свій смартфон. Багато хто каже, що мотивований купівлею флагмана тим, що він не гальмує. Це працювало кілька років тому. Зараз, навіть смартфон за 10 тисяч гривень цілий рік не гальмуватиме і дуже спритно працюватиме.

Приблизно те ж саме і з камерами. Так, у флагманів дуже круті камери. Але і бюджетні китайські “флагмани” можуть робити фото і відео не гірше, ніж дорогий апарат від відомого бренду. Але тут варто розуміти, що китайські флагмани дешевшають і старіють ще швидше.

Дорогий смартфон шкода розбити або втратити

Як правило, у флагманів корпус зі скла. Падіння на асфальт може призвести до того, що екран або задня кришка будуть розбиті. Навіть заміна лінзи камери, яка дала тріщину, може влетіти в дуже пристойну суму. А заміна дисплея – половина вартості пристрою.

Так, є можливість оформити страховку, але практика показала, що у нас ця тема не працює так, як повинна. Нерідко страхові компанії відмовляються відшкодовувати збитки в разі втрати або пошкодження смартфона. А потрапляння вологи, крадіжка? Буде прикро втратити дорогий гаджет.

Проблеми з ремонтом

У нинішніх реаліях можуть виникнути проблеми з ремонтом. Можливо, гарантія на пристрій буде меншою, ніж 1 рік – багато девайсів активують за кордоном. Залежно від обставин і курсів валют можуть виникнути проблеми із запасними частинами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.