Смартфони

Samsung анонсувала 2-нм процесори. Коли вони з’являться в смартфонах

Share

У Південній Кореї відбувся форум Samsung Foundry Forum (SFF) 2023, який проводили під слоганом “Інновації за межами кордонів”. На ньому корейці представили своє бачення напівпровідникової галузі на найближчі роки. Плани Samsung нерозривно пов’язані з індустрією мобільних пристроїв, якими щодня користуються мільярди людей по всьому світу.

Ключовою подією SFF 2023 став анонс початку переходу на 2-нм техпроцес у виробництві напівпровідників. Samsung стверджує, що почне масово випускати мобільні процесори за 2-нм технологією у 2025 році, а потім перейде на чіпи для високопродуктивних обчислень (у 2026 році) і автомобілебудування (у 2027 році).

Це означає, що перші смартфони, оснащені 2-нм процесорами, можуть з’явиться на ринку менш ніж через два роки. Samsung напевно буде використовувати їх у Galaxy – насамперед у флагманах, тому що ще не скоро такі просунуті технології перейдуть на більш доступні пристрої.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, 2-нм чіпи від Samsung слід очікувати і в інших пристроях, адже корейці роблять процесори на замовлення Qualcomm і Google. Однак якщо з Google співпраця дуже тісна, то з Qualcomm – ні, і наразі не можна бути впевненим, що американці довірять колегам з Південної Кореї “лиття” сімейства Snapdragon. Поточне покоління майже цілком виробляється на потужностях TSMC.

У чому переваги 2-нанометрового техпроцесу Samsung?

Згідно з інформацією, наданою Samsung, її 2-нм техпроцес SF2 показав підвищення продуктивності на 12%, енергоефективності на 25% і зменшення площі поверхні на 5% порівняно з 3-нм (SF3) техпроцесом. Флагмани стануть трохи потужнішими й автономнішими, але жодних одкровень чекати не варто. Прогрес у мобільних чипах уже за кілька років досягне свого апогею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Samsung
  • Останні записи

    iPhone 5s вже остаточно застарів, а iPod Touch 6 став «вінтажним» пристроєм

    Сьогодні компанія Apple внесла три зміни до списку вінтажних та застарілих продуктів, що стосуються iPhone 5s, iPod…

    31.05.2024

    У “Дія” з’явиться нова послуга з актуалізації даних

    На порталі "Дія" планують запустити нову електронну послугу - "Актуалізація даних у Реєстрі територіальної громади".…

    31.05.2024

    Розкрито ще одну приємну зміну в iOS 18

    У мережі з'явилася нова подробиця про iOS 18 — багато хто чекав на цю зміну…

    31.05.2024

    Згідно з даними, в iOS 18 Apple планує впровадити цілу низку функцій на основі штучного інтелекту

    Наближається WWDC 2024 – щорічна конференція розробників Apple, де традиційно представляються нові версії операційних систем…

    31.05.2024

    Нова розробка вчених дозволить штучному інтелекту краще виявляти сарказм у повідомленнях людей

    В даний час ціла низка компаній розробляють своїх власних чат-ботів і віртуальних асистентів з використанням…

    31.05.2024

    Представлений Xreal Beam Pro – напівсмартфон, з якого неможливо дзвонити

    Компанія Xreal, що спеціалізується на випуску AR-окулярів, представила новий гаджет - Xreal Beam Pro. Зовні…

    31.05.2024