Гід по хітах Xiaomi POCO. Які смартфони варто брати у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi, яка заробила репутацію виробника крутих смартфонів за невисокою ціною, вже не розмінюється на дрібниці. Фірма намагається конкурувати з iPhone і Samsung Galaxy, а виробництво “топів за свої гроші” делегували дочірнім брендам Redmi і POCO. Найвигідніші апарати роблять хлопці з POCO, тому давайте сьогодні про них і поговоримо.

Ми вибрали чотири моделі з оптимальним співвідношенням ціна/якість, які заслуговують на найбільшу увагу в портфоліо бренду на 2023 рік.

POCO M5s

Ціна: від 136$ на AliExpress

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Почнемо з найдоступнішого телефону. M5s – далеко не новинка, вийшов він ще минулого року, але все одно залишається актуальним. Чому? По-перше, у нього чудовий 6.43-дюймовий AMOLED екран з роздільною здатністю FHD+ і яскравістю 1100 ніт – добре видно навіть у сонячну погоду. Продуктивності чипа Helio G95 достатньо для додатків і більшості ігор, а 4/64 ГБ пам’яті в базі можна розширити картою MicroSD, під яку виділили окремий слот. Додайте сюди непогану камеру на 64 + 8 + 2 + 2 мегапікселя, батарейку на 5000 мАг з 33-ватною швидкою зарядкою, і наявність NFC модуля. Виходить ультимативний бюджетник, який на 100% закриє запити невимогливих користувачів.

POCO X5 Pro 5G Pro

Ціна: від 270$ на AliExpress

Найзбалансованіший середняк від POCO, який встиг здорово подешевшати з моменту виходу. Він отримав крутий 120-герцовий AMOLED екран на 6.67 дюйма з підтримкою HDR10+ і Dolby Vision – приємний варіант для перегляду фільмів. Чип Snapdragon 778G спокійно тягне будь-які ігри мінімум на середніх налаштуваннях графіки. Також є стереодинаміки, так що всі мультимедійні розваги на смартфоні заходять на ура.

З інших сильних сторін – акумулятор на 5000 мАг зі швидкою зарядкою 67 Вт, підтримка реверсивної зарядки по дроту, захист IP53, NFC, ІЧ-порт і роз’єм для навушників. Як єдиний недолік з урахуванням ціни виділимо відсутність OIS у камері: від потрійного модуля на 108+8+2 МП шедеврів фотографії чекати не варто. Але загалом, як сучасний апарат без критичних мінусів, POCO X5 Pro дуже хороший.

POCO F5

Ціна: від 380$ на AliExpress

Ми вже неодноразово хвалили POCO F5 як справжнього “вбивцю флагманів”, оскільки співвідношення ціна/якість у нього фантастичне навіть на старті продажів. Судіть самі. За основними характеристиками це клон вдалого X5 Pro: тут такий самий 6.67-дюймовий OLED-екран, акумулятори на 5000 мАг і реактивна 67-ватна зарядка. Але є два ключові поліпшення. По-перше, ще більше потужності – всередині стоїть Snapdragon 7 Gen 2, який є перейменованим флагманським чипом Snapdragon 8 Gen 1 зі злегка зменшеною тактовою частотою. Як результат, майже 1 мільйон балів в AnTuTu і блискавична швидкість роботи MIUI.

По-друге – у потрійній камері на 64+8+2 МП є оптична стабілізація, завдяки чому POCO F5 дуже пристойно фотографує. Якщо вам не потрібна позамежна потужність і преміум-матеріали, це оптимальний варіант.

POCO F5 Pro

Ціна: від 460$ на AliExpress

Ну і нарешті, флагман практично без компромісів. У нього при собі найкращий у класі AMOLED-дисплей на 6.67 дюйма з 2К роздільною здатністю, частотою 120 Гц і піковою яскравістю 1400 ніт – ви кайфанете під час перегляду відео, в іграх і просто під час використання смартфона. Працює він на топовому процесорі Snapdragon 8+ Gen 1, потужності якого вистачить для запуску будь-яких ігор на максимальних налаштуваннях протягом найближчих 2-3 років.

Крім того, це перший апарат від POCO з підтримкою бездротової зарядки. АКБ на 5160 мАг підтримує 67 Вт по дроту, і до 30 Вт індуктивно. Зрозуміло, камера тут з OIS, є повноцінний стереозвук, вологозахист IP53, модуль NFC та інші фішки. Мінусом назвемо слабкий ультраширококутний об’єктив, але як камерофон F5 Pro не позиціонується. Це ідеальний вибір для геймерів і всіх, хто хоче отримати максимум продуктивності за адекватною ціною.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.