Названо основні шляхи “зараження” телефону вірусами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерт із розробки розповів про основні шляхи через які шкідливе ПЗ потрапляє на телефон жертви.

Вірус може проникнути на телефон різними шляхами, наприклад, через підозрілі посилання або завантаження файлів від незнайомих відправників. Експерт пояснює, що такі посилання можуть бути видні або приховані в тексті листів, sms-повідомлень або зображеннях. Коли користувач переходить за цими посиланнями, автоматично починається завантаження зараженого файлу. Ще один спосіб зараження – неперевірені ігри або інший контент від невідомих розробників.

Користування громадським Wi-Fi також може бути небезпечним, оскільки такі мережі часто не захищені і становлять загрозу для поширення вірусів. Експерт попереджає, що особливо важливо бути обережним при введенні особистої інформації, наприклад, номера телефону, при підключенні до громадських мереж.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спливаючі вікна та банери на веб-сайтах також можуть бути джерелом вірусів. Вони можуть привернути увагу або налякати користувача, щоб той перейшов за посиланням, наданим шахраями.

Хороша новина полягає в тому, що в магазинах застосунків App Store і Google Play рідко можна зустріти заражені вірусом застосунки, оскільки вони проходять перевірку перед публікацією.

Найнадійніший спосіб уникнути зараження вірусами на телефоні – це бути обережним і уважним, а також дотримуватися основних правил безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.