Топ-5 маловідомих функцій iOS 17 які варто спробувати одразу після оновлення iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після презентації Apple багато хто залишився під враженням від величезної кількості нових функцій iOS 17. Варто визнати, що переважна більшість користувачів виділили для себе основні нововведення на кшталт нового настільного режиму , який перетворює iPhone на будильник. На їхньому тлі решта покращень залишилася непоміченою, а дарма: вони явно зроблять iPhone ще зручнішою. Наприклад, завдяки їм буде простіше сортувати фотографії, керувати смартфоном та надиктовувати повідомлення за допомогою Сірі! Що це за функції iOS 17 та яке їм застосування можна знайти, скоріше читайте нижче!

Як увімкнути 3D Touch на iPhone

Після виходу iPhone XR Apple вирішила зрівняти всіх власників нових смартфонів у правах, встановивши в них движок Haptic Touch для тактильного відгуку. По суті, нічого не змінилося, ось тільки 3D Touch був більш функціональний, оскільки розпізнавав силу натискання і виходячи з цього запускав потрібну дію. В iOS 17 beta 2 Apple додала щось, що віддалено нагадує 3D Touch за швидкістю роботи, – високу швидкість натискання в меню “Тактикльний відгук”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Природно, що розпізнавати силу натискання iPhone не зможе через відсутність потрібного шару в дисплеї, але тепер Haptic Touch спрацьовуватиме так само швидко, як це робив його попередник. Але якщо вас така різкість не влаштовує, можете встановити значення “За замовчуванням”, щоб відгук спрацьовував як в iOS 16 і більш ранніх версіях.

Розпізнавання фото на iPhone

Під час презентації Apple на слайдах побіжно згадала про те, що додаток Фото серйозно оновиться, зокрема, iPhone навчиться розпізнавати тварин. Багатьох здивувало це нововведення, оскільки смартфон і так умів це робити раніше, але суть тут в іншому. Якщо в iOS 16 система впізнає вихованців і сортує знімки з ними в окрему папку, то тепер кожному з них можна дати ім’я, як і іншим людям, які зустрічаються на ваших знімках!

Оновлений альбом називатиметься “Люди і домашні тварини”, де, крім ваших близьких, будуть ще й кішки з собаками, які часто зустрічаються на ваших фото. Користувачі вже відзначають, що алгоритми працюють доволі точно і не плутають різних кішок зі схожим забарвленням. До речі, пошук за фото тепер розуміє додаткові параметри, коли ви шукаєте знімки!

Як відправити повідомлення через Сірі

В iOS 17 Apple не тільки спростила запуск голосового асистента, дозволивши активувати його лише на ім’я, а й зробила набір повідомлень ще практичнішим. Так, тепер ви можете надиктовувати повідомлення голосом, а потім надіслати його в потрібному додатку – Сірі запропонує месенджери, які ви маєте на iPhone.

Те ж саме можна було зробити і раніше, але її потрібно було попередити заздалегідь, а прохання розпізнавалося не завжди, внаслідок чого процес перетворювався на справжнє пекло. До того ж, за замовчуванням Siri відправляє повідомлення в iMessage, тож новий алгоритм оцінить кожен.

Що нового в Apple Music iOS 17

Будемо чесні: як не крути, але Apple Music серйозно відстає за функціональністю від Яндекс.Музики, розробники якої постійно експериментують з новими фішками. За останній час у російському стримінгу з’явилося щонайменше 5 корисних функцій, яких немає в застосунку купертинівців: серед них – підтримка кросфейду.

Тепер плавний перехід між піснями в Apple Music можна увімкнути в налаштуваннях, тож треки почнуть перемикатися непомітно, без різких обривів як це завжди буває. Особливо оцінять ті користувачі, у яких є готові плейлисти в одному жанрі: так він автоматично перетвориться на мікс!

Як поділитися контактом в iOS 17

Напевно вас теж дратує, що iPhone не завжди вгадує поле вставки контактів, особливо, на сайтах: для того, щоб додати номер, потрібно заходити до телефонної книги, роблячи безліч натискань. В iOS 17 користувачів позбавили від цього: тепер під час набору тексту досить торкнутися поля введення, після чого у вас з’явиться контекстне меню з контактами і не тільки.

  • Сканування тексту.
  • Контакти.
  • Паролі.

Таким чином, ви зможете вставити ці дані скрізь, де є введення тексту. При натисканні на “Контакти” відкриється адресна книга, щоб ви знайшли потрібний номер. Зручно? Не те слово!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.