Топ-5 нових функцій для передачі даних, які з’явилися на iPhone з iOS 17

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

AirDrop з’явився в iPhone ще в iOS 7. З того часу цей спосіб передачі даних між різними пристроями Apple не лаяв тільки лінивий. І поєднання погане, і постійні розриви, і що тільки не вигадували. Ось тільки я з подібними проблемами за весь час використання техніки Apple жодного разу не зіткнувся. І швидкість була відмінна, і адресати були без жодних проблем. Але якихось нових плюшок для AirDrop мало з’являлося. Але з виходом iOS 17 Apple вирішила суттєво прокачати передачу файлів на iPhone.

Реклама

По-перше, з’явився NameDrop, який дозволяє, просто торкнувшись Айфон іншого Айфона або Apple Watch, легко поділитися своїм контактним постером. По-друге, передачу файлів можна ініціювати таким же дотиком, як і при NameDrop, без необхідності шукати адресата через Пункт керування. Погодьтеся, що це зручно? Розповідаємо про ці та інші нові функції, пов’язані з передачею даних, які з’явилися в iOS 17.

Як передати контакт з айфона на айфон

У iOS 17 Apple додала спеціальні постери , які можна створювати для будь-яких контактів, у тому числі і для свого власного. А щоб від них було трохи більше користі, ніж просто використання в рамках смартфона, для їх розшарування придумали спеціальну функцію NameDrop. Працює вона таким чином: створюєте постер для свого контакту, активуєте Bluetooth і Wi-Fi і просто підносите iPhone до іншого iPhone на iOS 17 або Apple Watch на watchOS 10 . На екрані з’являється пропозиція поділитись своїм контактним постером.

Достатньо натиснути одну кнопку, і інший користувач отримає всі необхідні дані, щоб можна було з вами зв’язатися, у тому числі створений вами постер. Начебто зручна функція, але на даний момент часу більше схоже на якесь пустощі. Можливо, коли iOS 17 буде встановлено на велику кількість пристроїв, то користі від неї буде більше. Але поки що виглядає все дуже дивно.

Як передати фото з айфона на айфон

Такий же жест тепер працюватиме і для передачі через AirDrop . Достатньо просто вибрати файли, які хочете перекинути з одного айфона на інший , і піднести смартфони один до одного. Система відразу ж визначить, на який Айфон треба здійснити передачу, і залишиться тільки погодитися з прийомом і дочекатися, поки файли будуть передані у повному обсязі.

Більше ніякого ручного вибору користувачів через налаштування та спроби вгадати, чи людині ви скидаєте конфіденційні фотографії або документи. Мало того, що підвищується зручність, то ще й безпека виходить на зовсім інший рівень.

Як передати файли через інтернет

Є AirDrop один серйозний мінус, через який деякі власники iPhone не любили ним користуватися. Пов’язаний він з тим, що якщо далеко рознести смартфони один від одного, то передача може перерватися і доведеться починати її спочатку. Особливо це неприємно, коли перекидаються великі відеофайли. У iOS 17 цю проблему вирішили радикально.

Як тільки Айфон розуміє, що зв’язок перервався, то починає передавати файл через інтернет. Єдиною вимогою для цього є вхід до iCloud на кожному смартфоні. На телефонах можна використовувати різні облікові записи. Тож якихось проблем виникнути не повинно. Головне, майте на увазі, що може бути підвищена витрата трафіку.

SharePlay на Айфоні

Ми вже розповідали вам про те, як працює SharePlay на iPhone . Ось тільки тепер ви не обмежені лише використанням FaceTime. Починаючи з iOS 17 досить просто піднести один смартфон до іншого, і iPhone автоматично запропонує різні дії для SharePlay. Тепер для розробників з’явився новий API SharePlay.

За допомогою нього можна додати цей жест до будь-якої гри або програми, і вийде не тільки разом подивитися кіно або послухати музику, але і пограти в ігри. Сподіваюся, що на момент виходу iOS 17 для всіх бажаючих цю функцію буде підтримувати велику кількість програм та ігор.

Блокування небажаного контенту

У iOS 17 ще й дуже непогано прокачали безпеку. Так, в iMessage з’явилася фішка, яка розпізнаватиме контент на фотографіях і, якщо там зображено щось непристойне, розмивати його. Насамперед це зроблено для безпеки дітей, щоб вони не побачили щось небажане. Але одним iMessage ця функція не обмежується. Її розповсюдили ще й на передачу файлів через AirDrop.

Ось тільки погоджуся з нашим експерто у тому, що користі від неї не дуже багато. Просто торкнувшись такої фотографії, можна подивитися, що на ній зображено. Начебто хотіли зробити добре, але трохи не додумали. Хотілося б жорсткіше обмеження показу такого контенту, і тоді було б взагалі здорово.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ