iOS 17 допоможе вам зберегти зір

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У новій версії програмного забезпечення для iPhone та iPad з’явилося дуже корисне нововведення, яке вбереже зір користувачів. Розповідаємо, як її увімкнути.

У новій версії програмного забезпечення для iPhone та iPad з'явилося дуже корисне нововведення, яке вбереже зір користувачів.  Розповідаємо, як її увімкнути.

Функція під назвою «Відстань до екрану» доступна в бета-версіях iOS 17 та iPadOS 17. Вона попереджає користувачів, якщо вони тримають iPhone або iPad надто близько до очей протягом тривалого часу.

Сама Apple пояснює, що нововведення призначене для зниження ризику виникнення короткозорості у дітей. Зрозуміло, вона також допомагає зменшити навантаження на очі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Увімкнути нову функцію можна за цією короткою інструкцією:

  • Відкрийте «Параметри» та зайдіть у «Екранний час»;
  • Виберіть «Відстань до екрана» та активуєте тумблер;
  • Готово!

Нова функція доступна на всіх моделях iPhone та iPad Pro з Face ID, оскільки вона використовує систему датчиків TrueDepth для вимірювання відстані між екраном та очима користувача.

Смартфон або планшет автоматично повідомлять вас, якщо ви довго використовуєте гаджет на відстані менше 30 см. Повноекранне повідомлення не дозволить користуватися девайсом, поки ви не відсунетеся на прийнятну дистанцію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.