Деякі функції iOS 17 не будуть доступні на моделях iPhone, молодших за 12-у серію

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple розповіла подробиці про деякі нові функції своєї прошивки iOS 17, яка вийде в реліз у вересні поточного року. У цей період, якраз, має надійти в продаж iPhone 15 в декількох варіаціях, на честь чого розробники і готуються випустити масивне оновлення своєї ОС.

Ось тільки деякі з нових функцій, як повідомляють представники “яблучної” організації, будуть доступні далеко не всім користувачам. Конкретно йдеться про власників смартфонів моделей молодших за 12-ту серію – для таких телефонів оновлення операційки буде дещо обмеженим за функціоналом. Річ у тім, що деякі пункти оновлення вимагають наявності конкретного апаратного обладнання. Наприклад, сканер Lidar, робота якого підтримується тільки на смартфонах моделей iPhone Pro і старше з приставкою “Pro”.

Якщо ви є володарем більш сучасного девайса, то на вас чекають:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Поліпшення в роботі FaceTime (можна буде жестами показувати анімовані емоції);
  • Якісніша робота автокорекції під час набору тексту, а також “предложки” слів (вони точніше аналізуватимуть сенс написаного, підбираючи цільові слова для кожного повідомлення);
  • Нова функція Point and Seak, призначена для користувачів з обмеженим зором (“Айфон” в даному режимі зможе точно визначати, на який предмет його направили, після чого пристрій рахує надрукований на об’єкті текст).

Крім цього, у “Айфонів” з’явиться режим очікування, який активується при розміщенні девайса на підставці. У такому форматі пристрій висвітить спеціальний дисплей, який власник зможе налаштувати під власні уподобання.

Реліз прошивки iOS 17 очікується наприкінці 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.