Samsung Galaxy A54 – найкращий на ринку за 20 тисяч гривень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Від нового субфлагмана серії Galaxy A чекали прориву: минулорічний Galaxy A53 розчарував – пластиковий смартфон виглядав дешево. Наприкінці березня Samsung анонсувала модель Galaxy A54, яка має повернути інтерес до пристроїв, що мають незначно відрізнятися від топових моделей.

Спершу про специфікації – смартфон отримав 6,4-дюймовий AMOLED-екран з частотою 120 Гц, фірмовий процесор Samsung Exynos 1380, від 6/128 Гбайт пам’яті, підтримку 5G, потрійну камеру 50+12+5 мегапікселів, батарею ємністю 5000 мАгод. спереду апарат майже не змінився – екран став трішки меншим (6,4 проти 6,5 дюймів у A53), але помітити різницю вкрай складно. Зате виявилося, що гаджет важить досить багато для такої діагоналі – 170-180 грамів. Ззаду різниця є: пластик став матовим, його прикрили захисним склом Gorilla Glass 5. Корпус має вологозахист IP67, що стандартно для недорогих пристроїв. Сканер відбитків пальців розмістили під екраном – претензій до його роботи не виникло. Є опція біометричного входу, але конкретно на цьому смартфоні вона працює не дуже добре.

Дисплей не постійно працює з підвищеною частотою, вона перемикається між 60 і 120 Гц. У багатьох іграх (наприклад, Call of Duty) підвищена герцовка не працює, екран має характерний для “самсунгів” ШІМ: за низької яскравості він помітно мерехтить. Максимальна яскравість прийнятна, HDR10+ працює нормально.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що з потужністю? У телефона немає помітних проблем із продуктивністю – додатки та ігри працюють спритно. Троттлінгу практично немає, що особливо дратувало в попередньому поколінні. У телефон можна поставити дві фізичні сім-карти, якщо ваш оператор підтримує 5G, то зв’язок п’ятого покоління буде працювати. eSIM фактично відсутній – принаймні, в апаратах, які ввозяться в Україну. Якість зйомки на головну камеру хороша, вона пристойно знімає навіть увечері – є різкість і відсоток браку невисокий. Оптичного зуму тут немає, але в разі потреби виручає гібридний – аж до десятикратного. За замовчуванням під час зйомки на головну камеру зображення мають роздільну здатність 12,5 мегапікселів, але в налаштуваннях можна ввімкнути роздільну здатність 50 мегапікселів.

Нічний режим стандартний – жодних опцій немає, телефон сам вирішує, яку виставляти витримку. Портретний режим грубуватий – розмиття фонових об’єктів не дуже коректне. Макромодуль майже не змінився – мало деталей, багато шуму. Пристрій вміє знімати відео в 4К з частотою до 30 кадрів за секунду, але при високій роздільній здатності картинка не стабілізується.

Автономність непогана – акумулятор залишився такий самий, але процесор виявився більш енергоефективним, а також поліпшили оптимізацію. Один день при повному завантаженні телефон цілком виживає. У тесті з відтворенням Full HD-відео на максимальній яскравості та при ввімкненому Wi-Fi апарат пропрацював 16 годин – прекрасний показник. Реально швидкої зарядки тут немає – Galaxy A54 підтримує адаптери потужністю до 25 Вт. Що можна сказати хорошого? Мінімалістичний дизайн, неслизький корпус, яскравий AMOLED-дисплей, непогана камера, пристойна автономність. Авторів огляду засмутила велика вага телефону, а ще відсутність мініджека, зарядки в комплекті і стабілізації під час зйомки 4К-відео. Загалом – гідний телефон практично для будь-якого користувача.

Samsung Galaxy A54 вже можна купити в Україні. Тут базова версія з 6 Гбайт оперативної і 128 Гбайт вбудованої пам’яті обійдеться в 17 999 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.