Xiaomi оновить до MIUI 15 більше смартфонів, ніж очікувалося

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова версія MIUI вже проходить тестування та доопрацьовується, щоб до грудня цього року порадувати користувачів смартфонів Xiaomi, Redmi та Poco новими функціями.

І нехай до офіційної презентації ще далеко завдяки частині коду тестової версії MIUI 15, який був опублікований одним з користувачів Weibo, можна зробити висновок про те, що оновлення отримають більше смартфонів, ніж очікувалося.

Але для початку варто перерахувати моделі, які точно опиняться за бортом цього оновлення, щоб їх власники могли потихеньку підшукувати собі сторонню прошивку або новий смартфон.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Xiaomi – Mi 10i 5G, Mi10 Lite 5G, Mi10 Youth, Mi 10T Lite.
  • Poco – M2, M2 Pro, M3, X2.
  • Redmi – Вся лінійка K30 (крім Pro-моделей), Note 9, Note 9 5G, Note 9T, 10X, 10X 5G, 9, 9C, 9A, 9T.

Тепер про головне. Так як Android 14 не має великих відмінностей від Android 13 (мова про пристрій системи), а MIUI є лише оболонкою, Xiaomi не потрібно буде витрачати багато ресурсів для розробки та адаптації.

Далі будуть перераховані смартфони, які незважаючи на поважний вік, все ж таки мають різні шанси отримати оновлення MIUI 15.

Redmi Note 9 Pro, Redmi Note 9C.

Незважаючи на те, що дані моделі є в різних списках оновлення MIUI 15, а для Redmi Note 9 Pro навіть тестувалася збірка MIUI (Android 13), я більш ніж впевнений, що шанси на подальше оновлення прагнуть нуля.

Redmi 10 Power, Redmi 10C, Redmi 10A, Redmi Note 10, Redmi Note 10 Lite.

Ці смартфони давно мали отримати MIUI 14, але в ході тестування були знайдені помилки, що призводять до перезавантаження смартфонів.

Xiaomi точно не “перестрибуватиме” через версію і відразу надсилатиме оновлення до MIUI 15, тому варто дочекатися інформації про появу стабільних прошивок з актуальною версією MIUI.

Poco X3 NFC

Єдиним приводом очікувати на оновлення для цього смартфона є той факт, що він працює на базі процесора Snapdragon 723G, який встановлений в Redmi Note 10 Pro і Mi 11 Lite.

Redmi K30 Pro, Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Ultra

Кожен із цих смартфонів вже працює, або буде працювати на MIUI 14 (Android 13), тому шанси отримати оновлення MIUI 15 (Android 13) обмежуються лише бажанням Xiaomi.

Звичайно ж компанії насамперед потрібно продавати нові смартфони, але зараз Xiaomi та Realme активно конкурують відразу на кількох ринках, а значить раптово збільшений термін оновлень може стати ще одним плюсом у скарбничку компанії.

У закріпленому коментарі залишу список смартфонів, які точно будуть оновлені, щоб ті, кому це цікаво могли ознайомитись.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.