Як вибрати смартфон в 2018 році

Привіт шановні читачі. У даній статті підніметься дуже важлива тема вибору основного для багатьох гаджета. У сучасному світі просто величезний вибір смартфонів, і дуже легко заплутатися і надалі зробити неправильний вибір. По мимо величезної кількості моделей є ще й безліч виробників переважно китайських. Отже для початку нам необхідно розглянути які характеристики повинні бути у сучасного смартфона.

Корпус

Почну завітаю з зовнішнього вигляду, саме на це часто дивляться в першу чергу. Я вважаю що зовнішній вигляд це не найважливіше, найголовніше щоб пристрій зручно лягало в руку, і так куди важливіше матеріали корпусу.
Можна вибрати звичайний пластиковий і не замислюватися про подряпинах, найчастіше в пластиковому корпусі є вибір безлічі варіантів забарвлення.
Метал – це подарую кращий варіант, алюмінієва задня панель надає досить солідний зовнішній вигляд будь-якого смартфону, але також непогано відводить тепло від процесора і акумулятора.
Скло – завдяки йому можна зробити безліч дизайнерських рішень в гаджеті, але найважливіше це поява можливість бездротової зарядки. Є ще кераміка, але такий матеріал не дуже поширений.

Дисплей

Це також важливий елемент, це робочий простір і зрозуміло він повинний бути великим, але не занадто. Екран повинен займати досить велику площу передньої панелі і мати мінімальні рамки. Зрозуміло варто звертати увагу на моделі від 5 дюймів і до 6, якщо більше це вже фаблет, а брати менше сенсу немає. Зараз став популярний формат 18 на 9, завдяки такому формату дисплей стає більшим, а розміри самого пристрою не збільшуються, залишаючи його компактним.
З здатністю дисплея все досить просто, якщо діагональ 5 дюймів, то і звичайне HD зійде, якщо 5.5 і більше то Full HD. Мені в принципі більше і не потрібно, так як пікселі все одно буде досить важко побачити.
Також матриця може бути виконана за різними технологіями, найпопулярніші це IPS і AMOLED, різниця насправді не така велика, у останньої наприклад глибший чорний і енергія повільніше витрачається. Тут вже необхідно своїми очима подивитися, щоб побачити різницю.
Ще є OGS технологія, це означає це скло знаходиться поверх матриці не має повітряного прошарку, і картинка виходить більш чіткою на сонці і ніби “лежить на руці”. У бюджетних смартфонах це рідко зустрічається.

Продуктивність

В першу чергу продуктивність залежить від процесора, дуже часто під красивим корпусом ховається відверто слабкий і застарілий процесор. Зараз два основних виробника це Qualcomm Snapdragon і MediaTek, я схиляюся на користь першого варіанту, не через те що він більш популярний, а тому що під них краще оптимізовані ігри та програми.
Також є ще два представника HiSilicon фірмовий процесор компанії Huawei і Exynos від Samsung. Вони поширені в основному в гаджетах від своїх же виробників. Насправді я рекомендую дивитися тести і не тільки синтетичні, а й ігрові – це найкращий спосіб визначиться. Ну і зрозуміло не варто дивитися на безіменних виробників, які дуже бюджетні, краще трохи переплатити, але бути впевненим в роботі.
Оперативна і внутрішня пам’ять, тут все досить просто мінімум 3 гігабайти оперативної і 32 вбудованої, по потребі зі слотом для SD-карти.

Камера

В основному з камерами немає якихось серйозних проблем, в бюджетників вона середня а в топових відрізняється несильно. Але камера це основна функція смартфона, і часто саме з її допомогою визначається вартість і топів смартфона, флагмани міряються фотографіями. Тут знову ж таки тільки порівнювати і читати докладні огляди. Коротенько скажу, що практично всі гаджети непогано фотографують при денному освітленні, а ось при поганому, багато провалюються.

Додаткові функції

Зрозуміло з додаткових фішок це наявність 4G, куди ж без цього, адже високошвидкісний інтернет дуже корисна річ, це підтримка навігаційної системи, і зрозуміло вбудований модуль NFC для безконтактних платежів, на жаль в бюджетних гаджетах рідко таке побачиш. Також для безпеки бажаний сканер відбитків пальців, це дуже корисна функція.
Додам, що мені був би корисний інфрачервоний порт, для управління телевізором і іншими пристроями.

Давайте підсумуємо:
– Корпус на ваш вибір, із пластику, металу або скла;
– Дисплей мінімум 5 дюймів і з дозволом HD, краще вибирати модний і сучасний формат 18 на 9;
– Процесор, вибирайте виходячи з тестів, не тільки синтетичних, але і ігрових, адже однакові процесори в різних пристроях можуть показувати різні результати;
– Мінімум 3 гігабайти оперативної і 32 вбудованої пам’яті для комфортної роботи;
– Камера дивіться на приклади фотографій зроблених на цей гаджет, у більшості топових брендів з цим немає проблем;
– Ну і зрозуміло додаткові фішки це 4G і сканер відбитків, інші по потребі для бюджетних моделей.

Так дійсно величезний вибір у 2018 році, багато виробників і багато функцій, які треба враховувати, в даній статті я продемонстрував основні елементи на які треба звертати увагу при виборі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.