“Київстар” установив обмеження на швидкість Інтернету 1,8 Мбіт/c

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найбільший український мобільний оператор “Київстар” з 11 квітня встановив обмеження швидкості для послуги передання даних у 1,8 Мбіт/c після використання перших 6 Гб на добу, але без обмежень за обсягом споживаного трафіку, зазначається в повідомленні на сайті оператора.

“Статистика свідчить, що 0,5% абонентів регулярно використовують аномально великі обсяги мобільного Інтернету – понад 100 тис. Мб щомісяця. Ці абоненти перевантажують мережу оператора та значно уповільнюють швидкість Інтернету для решти 99,5% абонентів”, – наголошують у “Київстарі”.

За даними оператора, цього обсягу даних вистачить на 112 годин перегляду відео, 1,4 тис. годин прослуховування музики онлайн або на завантаження понад 60 фільмів у хорошій якості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Щоб надати рівноправний доступ до якісного мобільного Інтернету та захистити більшість абонентів від дискримінації, з 11 квітня 2018 року компанія може застосовувати політику справедливого користування мережевими ресурсами: для абонентів, які використали протягом доби понад 6 тис. Мб мобільного Інтернету, послуга передання даних до кінця дня може надаватися на швидкості до 1,8 Мбіт/c”, – зазначають у компанії.

При цьому в “Київстарі” наголошують, що 6 тис. Мб трафіку вистачить на сім годин перегляду відео або на 82 години прослуховування музики в хорошій якості.

При цьому, на думку оператора, швидкості в 1,8 Мбіт/с буде достатньо для комфортного користування всіма популярними послугами на смартфоні: обміном повідомленнями та дзвінками в месенджерах, пошуком інформації в браузері, стримінгу відео та музики тощо.

Оператор також не планує обмежень за обсягом споживаного трафіку.

У компанії наголошують, що 99,5% абонентів “Київстар”, які користуються мобільним Інтернетом, витрачають на місяць менше ніж 100 тис. Мегабайт, тому не відчують жодних змін.

Обмеження можуть бути застосовані лише до тих абонентів, які використовують аномально великий обсяг Інтернету та перевантажують мережу.

З 11 квітня “Київстар” також оновлює умови десяти тарифних планів передплаченого зв’язку. Зокрема, наявні тарифи “Безлім Розмови”, “Безлім Соцмережі”, “Безлім Відео”, “Максимальний Безлім”, “Безлім Розмови+”, “Безлім Соцмережі+”, “Безлім Відео+”, “Максимальний Безлім+” і “Z-тариф” будуть перейменовані (до назви тарифів додасться “2017”), з 11 квітня на ці тарифи буде припинено можливість підключення нових абонентів або перехід уже наявних. Водночас для вже підключених абонентів усі умови обслуговування і плата за пакет послуг залишаться без змін.

З 11 квітня абонентам будуть доступні вже оновлені тарифні плани “Безлім Розмови”, “Безлім Соцмережі”, “Безлім Відео”, “Максимальний Безлім”, і “Z-тариф”. В оновлених тарифах збільшено додаткові хвилини для дзвінків на номери інших мобільних операторів і кількість SMS. Про підвищення плати нічого не повідомляється.

Як повідомлялося, “Київстар” – найбільший український оператор мобільного зв’язку. Його виручка за 2017 рік збільшилася на 10,6% порівняно з 2016 роком – до 16,54 млрд грн, EBITDA – на 18,1%, до 9,221 млрд грн., а абонентська база за підсумками 2017 року становила близько 26,5 млн абонентів мобільного зв’язку й понад 800 тис. клієнтів фіксованого Інтернету.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.