Прихована функція iOS 17, про яку Apple промовчала на WWDC

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

На початку місяця Apple представила наступне масштабне оновлення ПЗ для своїх смартфонів – iOS 17. Як завжди, компанія пройшлася поверхнево по ключових нововведеннях, але багато цікавих фіч залишилися без уваги. Наприклад, у Safari тепер можна послухати вміст із відкритої сторінки. Ось як це працює.

Реклама

Одразу зазначимо, що і в попередніх версіях iOS можна змусити систему зачитати вголос контент з екрана через функцію “Промовляння” в Універсальному доступі.

В iOS 17 все працює набагато простіше:

  • Відкрийте потрібний сайт і виберіть потрібну сторінку (статтю);
  • Натисніть на значок із літерами “аА” в адресному рядку;
  • Виберіть опцію “Слухати сторінку”;
  • Готово.

Тепер Siri зачитає весь текст з екрана, крім контекстної реклами. Функція продовжить працювати навіть із заблокованим екраном.

Також ви можете заздалегідь перекласти потрібну сторінку російською мовою через значок з буквами “аА” в адресному рядку, а після прослухати текст.

Безумовно, це одна з найкорисніших функцій iOS 17, яка дасть змогу слухати новини у фоні, поки збираєшся на роботу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Лужна Софія
Лужна Софія
Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: