В iOS 17 виправлено дратівливий баг камери – через майже шість років

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Apple нарешті допрацювала функцію сканування QR-коду у вбудованому додатку камери. Про це пише MacRumors.

Реклама

Згідно з джерелом, йдеться про кнопку переходу на сайт, який зашифрований у QR-коді. Функція з’явилася в iOS 11, і спочатку система відображала розпізнаний сайт у вигляді push-повідомлення у верхній частині екрана після успішного сканування; однак дістати його пальцем знизу було проблематично. Пізніше Apple змінила спосіб взаємодії з QR-кодом і прикріпила кнопку переходу по посиланню до видошукача – але це теж виявилося не найкращим рішенням, оскільки посилання “тікало” від пальця разом із самим кодом у видошукачі.

Починаючи з iOS 17 інженери Apple нарешті вирішили цю дратівливу проблему. Тепер після успішного сканування QR-коду кнопка для переходу за посиланням відображається статично в нижній частині видошукача, над кнопкою затвора. До неї стало набагато простіше дотягнутися, при цьому сама кнопка нерухома. Через майже шість років функція нарешті стала по-справжньому зручною.

Джерело зазначає, що є неочевидний спосіб змусити кнопку з посиланням завмерти на місці навіть в iOS 16: для цього після сканування QR-коду потрібно різко відвести видошукач вгору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: