Смартфони

Що робити, якщо iPhone перестав заряджатися

Share
Час читання: 4 хв.

Айфон має безліч захоплюючих функцій, які можуть привернути вашу увагу. Однак, якщо у вас виникнуть проблеми з акумулятором і екран залишиться чорним, ви не зможете скористатися всією цією технологією. Звичайно, це дуже розчаровує, коли акумулятор вашого iPhone перестає заряджатися. У цій статті ми розповімо про найпоширеніші причини таких проблем і запропонуємо способи їх усунення.

Коли акумулятор iPhone перестає заряджатися, виникає незручність, оскільки пристрій від Apple втрачає заряд, і ви обмежуєтесь у використанні функцій, таких як дзвінки, надсилання повідомлень, доступ до Інтернету та багато інших можливостей, що пропонуються широким спектром додатків. По суті, ваш смартфон стає непридатним для використання. У більшості випадків причини проблем з акумулятором iPhone є незначними. Тому рекомендується спочатку спробувати кілька порад, перш ніж звертатися до найближчого магазину Apple Store і стикатися з високими витратами на ремонт.

Аксесуари для зарядки несправні або порт Lightning брудний?

У разі виникнення проблем із зарядкою акумулятора iPhone або сповільненої подачі енергії на пристрій, рекомендується уважно перевірити такі аспекти:

  • Чи є видимі пошкодження кабелю зарядного пристрою або блоку живлення? Важливо звернути увагу на можливі поломки або деформації контактних контактів.
  • Чи правильно під’єднано адаптер зарядного пристрою до розетки? Переконайтеся, що він надійно вставлений і правильно підключений до джерела живлення.
  • Кабель зарядного пристрою, адаптер живлення та iPhone мають бути надійно з’єднані між собою. Переконайтеся, що всі компоненти тісно стикаються і добре зафіксовані.
  • Чи з’являється на значку акумулятора миготіння, що вказує на процес заряджання? Якщо видно спалах, це свідчить про те, що процес заряджання активний.
  • Перевірте зарядне гніздо вашого iPhone на предмет наявності сторонніх предметів або пилу, які можуть перешкодити правильному контакту.

Дотримання цих рекомендацій допоможе виключити звичайні причини проблем із зарядкою iPhone. Якщо проблема не усувається, рекомендується звернутися по допомогу до кваліфікованого фахівця або звернутися в авторизований сервісний центр Apple для подальшого вирішення проблеми.

У процесі використання роз’єм Lightning на вашому iPhone з часом може накопичуватися бруд, що може утруднити правильне підключення кабелю зарядного пристрою. Щоб вирішити цю проблему, вам слід виконати такі дії:

  • Огляньте слот роз’єму за допомогою ліхтарика. Перевірте, чи не накопичився в ньому пух, волокна або пил. Якщо виявлено забруднення, можна спробувати акуратно видалити їх за допомогою старої зубної щітки. Важливо бути обережним і не засовувати щітку занадто глибоко в роз’єм.
  • Використовуйте спеціальний розпилювач стисненого повітря, щоб видалити забруднення, що розчинилися. Розпиліть його в роз’єм, щоб промити його і видалити залишки бруду.
  • Як альтернативу можна використовувати зубочистку для очищення роз’єму. Однак будьте дуже обережні і повністю уникайте використання голки або інших дуже гострих предметів, щоб не пошкодити роз’єм.

Якщо ці методи не допоможуть, рекомендується звернутися до спеціальних засобів для чищення або звернутися до фахівця з чищення мобільних пристроїв. Також можна звернутися по допомогу до співробітників Apple Store.

Додатково, варто згадати, що використання аксесуарів, які не є офіційними або сертифікованими партнерами Apple, може бути однією з причин проблеми. Рекомендується використовувати відповідні аксесуари, рекомендовані виробником, щоб уникнути таких проблем.

Можливою причиною того, що акумулятор iPhone перестає заряджатися, є наявність системних помилок, які можуть призвести до несправності різних компонентів вашого смартфона. У разі подібних підозр Apple рекомендує зарядити акумулятор телефону протягом 30 хвилин і спостерігати за ситуацією. Однак, якщо ваш пристрій все ще не реагує, можна спробувати виконати м’яке скидання – примусове перезавантаження. Процедура м’якого скидання різниться залежно від моделі iPhone:

Для iPhone 8 і новіших моделей, а також iPhone SE (2-го покоління):

  • Натисніть і швидко відпустіть кнопку збільшення гучності.
  • Натисніть і швидко відпустіть кнопку зменшення гучності.
  • Утримуйте бічну кнопку (кнопку блокування) до появи логотипа Apple.

Для iPhone 7 та iPhone 7 Plus:

Утримуйте одночасно бічну кнопку (кнопку блокування) і кнопку зменшення гучності до появи логотипа Apple.
Для iPhone 6s і попередніх моделей, а також iPhone SE (1-го покоління):

Утримуйте одночасно бічну кнопку (кнопку блокування) і кнопку “Додому” до появи логотипа Apple.

Після виконання м’якого скидання залиште ваш iPhone під’єднаним до зарядного пристрою ще протягом години. Якщо акумулятор мобільного телефону успішно заряджається, проблему має бути вирішено. Однак, якщо примусове перезавантаження, перевірка аксесуарів і розетки не дали результатів, можливо, вам буде потрібно звернутися в магазин Apple Store або авторизований сервісний центр для ремонту вашого iPhone. Можливим варіантом також є звернення до служби підтримки Apple для отримання додаткової допомоги.

Глибока розрядка акумулятора

Коли користувачі не використовують свої телефони протягом тривалого часу, виникає ситуація, коли може здатися, що акумулятор iPhone перестає заряджатися. Насправді, акумулятор може опинитися в стані глибокої розрядки. У таких випадках потрібно більше терпіння, оскільки півторагодинна зарядка може виявитися недостатньою. Рекомендується під’єднати телефон до зарядного пристрою на кілька годин, перш ніж пристрій знову ввімкнеться і почне заряджатися.

Заряд до 80 відсотків

Якщо ви помітили, що ваш iPhone заряджає акумулятор тільки до 80 відсотків, це може бути викликано двома причинами, які зазвичай не є проблемами:

Під час заряджання, якщо акумулятор занадто сильно нагрівається, iPhone автоматично зупиняє заряджання на 80 відсотків, щоб захистити обладнання. Щойно температура знизиться, заряджання відновиться. Висока температура акумулятора може виникнути під час використання ресурсномістких застосунків або знаходженні пристрою в теплому середовищі, наприклад, на прямому сонці або в автомобілі в спекотну погоду.

Можливо, у вас увімкнена функція “Оптимізоване заряджання акумулятора”, яка з’явилася в iOS 13. Ця функція обмежує заряд акумулятора до 80 відсотків, щоб подовжити його термін служби. Ви можете знайти цю опцію в налаштуваннях “Батарея” і “Стан батареї та зарядка”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Google Chrome на Android отримає функцію читання статей вголос без інтернету

    У браузері Google Chrome на платформі Android може з'явитися нова функціональність під назвою "Читання вголос",…

    03.07.2024

    Чекати iPhone 16 чи купувати iPhone 15: що варто знати

    Ентузіаст-розробник Ніколас Альварес виявив рядки коду на серверах Apple, які розкривають цікаві деталі про майбутні…

    03.07.2024

    Московська біржа втратила підтримку китайських банків

    Китайські банки, що продовжують співпрацювати з Росією, залишають підсанкційну Московську біржу, повідомляє російський "Коммерсантъ" із…

    03.07.2024

    Сем Альтман про GPT-5: суттєвий крок вперед у порівнянні з GPT-4

    Генеральний директор OpenAI Сем Альтман нещодавно представив інтригуючий погляд на майбутню модель штучного інтелекту GPT-5.…

    03.07.2024

    Новинка від Nothing: що відомо про камеру в CMF Phone 1

    Відомо, що CMF Phone 1 отримає тильну камеру з головним 50-мегапіксельним датчиком від Sony з…

    03.07.2024

    Найскандальніша функція Windows 11 з’явиться в Google Pixel 9

    В останні роки кількість штучної інтелектури у смартфонах та інших гаджетах стрімко зростає. Нещодавно Google…

    03.07.2024