POCO F5 проти POCO F5 Pro: чи варто переплачувати за топову версію

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У травні 2023 року компанія Xiaomi випустила пару нових смартфонів під своїм суббрендом POCO. Це POCO F5 і POCO F5 Pro. Обидва смартфони вирізняються топовими характеристиками, але на якій з моделей зупинити свій вибір саме вам, розберемося просто зараз, порівнявши їхні технічні характеристики і виділивши сильні та слабкі сторони.

Дизайн

POCO F5 вдягнений у корпус заввишки 161,1 мм, завширшки 75 мм і завтовшки 7,9 мм і важить 181 г. Він компактніший і легший за Pro-версію, що має розміри 162,8 x 75,4 x 8,6 мм і масу 204 г. Обидва смартфони мають стильний дизайн, а їхній корпус виготовлено з матеріалів преміум-класу. Корпус складається з металевого каркаса зі скляними панелями з обох боків. Базовий POCO F5 має привабливіший вигляд, ніж POCO F5 Pro за рахунок свого більш тонкого корпусу і мінімалістичного дизайну.

Дисплей

POCO F5 оснащується 6,67-дюймовою дисплейною панеллю типу AMOLED з роздільною здатністю Full HD+ (2400 на 1080 пікселів), тоді як Pro-версія має 6,67-дюймовий AMOLED-дисплей з роздільною здатністю Quad HD+ (3200 на 1440 точок). Обидва смартфони підтримують частоту оновлення зображення до 120 Гц. Також кожен із них має стереодинаміки, а от окремого 3,5-міліметрового аудіороз’єму в жодного з цих смартфонів POCO немає.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Апаратне та програмне забезпечення

POCO F5 базується на восьмиядерному чипсеті середнього класу Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2 з тактовою частотою 2,91 ГГц, тоді як Pro-версія побудована на флагманській платформі Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 з тактовою частотою 3 ГГц. Перша модель випускається в конфігураціях з 8 або 12 Гбайт оперативної і 256 Гбайт вбудованої пам’яті, тоді як POCO F5 Pro має 8 або 12 Гбайт ОЗП і вбудований накопичувач на 256 або 512 Гбайт.

Обидва смартфони поставляються з мобільною операційною системою Android 13 на борту, поверх якої встановлений фірмовий користувальницький інтерфейс MIUI.

Камери

POCO F5 і F5 Pro оснащені однаковими камерами. Спереду в них встановлено 16-мегапіксельну фронтальну камеру для селфі та відеозв’язку, а ззаду розташована 64-мегапіксельна основна камера в поєднанні з 8-мегапіксельним датчиком з надширококутним об’єктивом і 2-мегапіксельною камерою для макрозйомки.

Акумулятор

POCO F5 живиться від акумуляторної батареї ємністю 5000 мАг з підтримкою швидкої зарядки потужністю 67 Вт через порт USB Type-C. А у Pro-версії за автономність відповідає батарея на 5160 мАг з 67-ватною дротовою і 30-ватною бездротовою зарядкою.

Ціна питання

І POCO F5, і POCO F5 Pro – єдині у своєму роді смартфони середнього і високого класу. Вартість базової моделі на світовому ринку стартує з позначки 430 євро, тоді як Pro-версія обійдеться мінімум у 499 євро.

Переваги POCO F5:

  • компактний корпус;
  • доступна ціна;
  • мінімалістичний дизайн.

Недоліки POCO F5:

  • менший акумулятор;
  • гірший чипсет.

Переваги POCO F5 Pro:

  • потужний чипсет;
  • великий акумулятор;
  • підтримка бездротової зарядки;
  • вища роздільна здатність дисплея.

Недоліки POCO F5 Pro:

  • вища ціна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.