iOS 11.3 блокує сторонні сенсорні екранні модулі

у деяких користувачів iPhone 8 після переходу на свіжу iOS 11.3 такі сенсорні екрани перестали працювати.

Досить часто на ремонті битого екрана свого iPhone можна заощадити, встановивши дешевший модуль від китайського виробника. Однак у деяких користувачів iPhone 8 після переходу на свіжу iOS 11.3 такі сенсорні екрани перестали працювати. Вони ніяк не реагують на дотики та натиснення.iOS 11.3 блокує сторонні сенсорні екранні модулі

В користувачів Apple вже не вперше виникають проблеми з екранними модулями сторонніх виробників. Минулого року деякі з них також зіткнулися з проблемами на iPhone 7 та iPhone 6S. Компанія офіційно визнала баг та випустила iOS 11.0.3 для виправлення проблеми. У примітці до неї був такий опис: «Неоригінальні дисплейні модулі для заміни можуть впливати на якість зображення та можуть некоректно працювати. Сертифікований Apple ремонт екрана виконують довірені експерти, які використовують оригінальні частини від Apple. Дивіться support.apple.com для детальнішої інформації».

Ремонтники пов’язують нинішні проблеми з крихітним чіпом в екрані iPhone. Програмна зміна в iOS призвела до порушення взаємодії цієї мікросхеми з іншими компонентами та повному блокуванню сенсорної функції. За попередньою інформацією, виробники змінних екранів вже вирішили проблему, але для її виправлення користувачам потрібно віддати свої апарати в сервіс-центри на заміну цього чіпа.

Майстри також кажуть, що негаразди з екранами від сторонніх виробників є лише частиною загальної проблеми. Кілька неофіційних сервісних центрів Apple повідомили, що відремонтувати флагман iPhone X дуже складно. Датчик освітлення в ньому, наприклад, перестає працювати навіть у разі заміни екрана в неофіційній майстерні. При цьому неважливо, що екран може бути оригінальним від Apple. Причина в тому, що датчик пов’язаний із логічною платою, і після заміни екрана не працюватиме.

У лютому 2016 року Apple також потрапила у скандал зі сторонніми запчастинами. Після переходу на iOS 9 та ремонту екрана в неофіційних сервісних центрах тисячі користувачів зіткнулися з «помилкою 53». Вона з’являється в тих випадках, коли кнопку Home з вбудованим датчиком відбитків пальців Touch ID або кабель, що підключає її до плати, приєднують у неофіційному сервісному центрі. Подібний ремонт часто потрібний під час заміни розбитого лицьового скла. Представники Apple розповіли, що смартфон блокується після того, як система виявляє неофіційні комплектуючі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.