iPhone 15 зі свободами Android: що Apple каже з цього приводу

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Згідно з останніми чутками, майбутні моделі iPhone, включно з iPhone 15, можуть отримати деякі функції, які раніше були характерні для пристроїв на операційній системі Android. Однією з таких функцій, відомої як “бічне завантаження”, імовірно, буде надано значення для припинення примусової прив’язки до App Store. Під час круглого столу, проведеного компанією Apple, було висловлено думку з цього питання.

Реклама

У той час як Тім Кук сам не брав участі в обговоренні з Джоном Грубером, керівник програмного забезпечення Apple Крейг Федерігі, який, ймовірно, володіє глибоким розумінням iOS 17, висловив свою точку зору. Під час заходу WWDC 2023 Федерігі не торкався питання про бічне завантаження. Джон Грубер використав це як привід для підкидання фрази:

“Apple не згадала нічого про можливість завантаження додатків у сторонньому режимі на #WWDC23, крім того випадку, коли @gruber прямо запитав Крейга Федерігі про це під час ток-шоу. 🎬 #iOS17 #iOS #Apple”

Технічний блогер поки що не чув офіційної інформації від Apple щодо можливості бічного завантаження, ні на заході WWDC, ні де-небудь ще. Який поточний стан справ з цього питання? Федерігі дав дещо ухильну відповідь: “Що б ми не робили, ми хочемо переконатися, що це відповідає потребам наших клієнтів”.

Імовірно, це відсилання до потенційних загроз безпеці, пов’язаних із бічним завантаженням. Можливо, Apple розглядає це як спосіб обійти правила Європейського союзу.

Apple орієнтується на Європейський союз (ЄС)

Як заявив Федерігі, Apple співпрацює з ЄС над пошуком можливих рішень, але наразі у компанії немає більше інформації з цього питання. Минулого року ЄС порушив питання про додаткове завантаження на iPhone, в рамках Закону про цифрові ринки (Digital Markets Act), який набуває чинності в 2024 році і спрямований на припинення монополії в магазинах додатків. Багато хто очікував, що на WWDC 2023 буде зроблено відповідне оголошення, однак воно так і не відбулося. Бета-версія iOS 17 для розробників також не містить натяків на додаткове завантаження для iPhone.

Коли і як буде доступне додаткове завантаження на iPhone?

Принаймні, одне очевидно: Apple не зможе повністю реалізувати цю функцію в рамках ЄС. Можливо, що додаткове завантаження буде доступне тільки в межах Європейського союзу. За повідомленнями, це ймовірний сценарій на початковому етапі. У такому разі користувачі зможуть завантажувати додатки з альтернативних магазинів додатків. Було б великим сюрпризом, якби ви могли отримувати додатки практично з будь-якого джерела в мережі.

Однак час появи цієї функції поки що неясно. Apple повинна буде відповідати вимогам, встановленим з 2024 року, щоб уникнути штрафів, що становлять до 20 відсотків від глобального обороту компанії. Наш прогноз: додаткове завантаження з’явиться в iOS 17, але не відразу після його запуску

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ