Смартфони

Google Pixel 8 і Pixel 8 Pro – стало відомо, які камери вони отримають

Share

Зазвичай нові Pixel показують восени – Pixel 5 вийшов у вересні, а 6 і 7 серії дебютували в жовтні. У 2023 році ми з нетерпінням чекаємо на моделі Pixel 8 і Pixel 8 Pro. Кількість витоків про дизайн, процесор та камери свідчить про те, що це дуже очікувані смартфони на ринку.

Pixels здобули репутацію телефонів з відмінними камерами – настільки, що одна з найдешевших моделей Google змогла перемогти флагманські смартфони конкурентів у сліпому тесті. У серії Pixel 6 виробник зробив ставку на сенсор Samsung ISOCELL GN1, а в 7-й серії з’явилася нова селфі-камера, покращений телеоб’єктив і макрорежим на моделі Pro. А що нас чекає в серії Google Pixel 8?

Нові сенсори в серії Pixel 8

Згідно з інформацією, якою поділився AndroidAuthority, цього року ми можемо очікувати на сенсор Samsung ISOCELL GN2 в обох Pixel. Це принесе ряд поліпшень в камеру – більший сенсор буде захоплювати приблизно на 35% більше світла для більш яскравих зображень в умовах низької освітленості, а також дозволить скоротити витримку затвора.

Сенсор (як і процесор Tensor G3) також підтримує запис відео з роздільною здатністю 8K/30 к/с, але, за словами джерела, ця функція може не дійти до користувачів – така роздільна здатність не підтримується GCam, плюс пікселі сильно нагріваються при записі з роздільною здатністю 4K/60 к/с. У витоку також згадується технологія Staggered HDR – технологія, яка зменшує затримку між захопленнями кадрів для режиму HDR, що покращує динамічний діапазон і якість зображень.

Очікується, що Google Pixel Pro також отримає сенсор Sony IMX787 на 64 Мп в надширококутній камері. Також не виключено, що смартфон не буде підтримувати режим макрозйомки. Модель початкового рівня також отримає фотопідтяжку обличчя – надширококутна камера базується на сенсорі Sony IMX366.

Сенсор ToF також зміниться. Якщо в базовій моделі це все ще буде чіп під назвою STMicroelectronics VL53L1, то в моделі Pixel 8 Pro його замінили на VL53L8 – імовірно, для забезпечення кращої роботи автофокусу. Модель Pro також отримає дещо інше – FIR-датчик для вимірювання температури, а саме чіп під назвою Melexis MLX90632. Хоча були припущення, що це може бути тепловізійна камера, це не підтвердилося. Це буде чіп виключно для вимірювання температури.

Зміни в програмному забезпеченні

Програмне забезпечення також може змінитися. Новою функцією стане адаптивне освітлення зображення, яке адаптуватиме інтенсивність спалаху до сцени, що фотографується, та режиму зйомки. Це робиться для того, щоб запобігти переекспозиції фотографій. Ще однією функцією буде “Сегментація AWB” – тобто використання штучного інтелекту для сегментації сцени та застосування різних рівнів обробки зображення до різних його частин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Google Pixel
  • Останні записи

    Google додала в Chrome для Android функцію голосового читання сторінок

    Google впроваджує нову функцію в браузері Chrome для Android, що дозволяє читати веб-сторінки вголос прямо з програми.…

    17.06.2024

    Google Pixel 9 з новим чіпом Tensor G4: результати тестів Geekbench 6

    Недавно в мережі з'явилися витоки, що розкривають деякі технічні характеристики майбутнього смартфона Google Pixel 9.…

    17.06.2024

    iOS 18 дозволяє замінити «Привіт, Siri» на будь-яку іншу фразу

    За інформацією від авторитетного оглядача пристроїв Apple Марка Гурмана з Bloomberg, з виходом iOS 18…

    17.06.2024

    Нові Apple Watch стануть тоншими і отримають більші екрани

    Як ми вже повідомляли сьогодні, Apple, схоже, взяла курс на зміну дизайну своїх продуктів. Якщо…

    17.06.2024

    Microsoft закликає не боятися переходу з Windows 10 на Windows 11, розвінчуючи популярні міфи

    Компанія Microsoft продовжує заохочувати своїх користувачів, які все ще використовують Windows 10, перейти на операційну…

    17.06.2024

    Дизайн Galaxy Watch 7 Ultra показали на новий рендерах

    Samsung поки не анонсувала випуск смарт-годинника Galaxy Watch7 Ultra, але це не завадило інсайдерам опублікувати…

    17.06.2024