Найбільш топові смартфони на процесорі Dimensity 700. Все ще актуальні бюджетники

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

MediaTek Dimensity 700 – 8-ядерний чип, що вийшов на ринок майже 3 роки тому, і виконується за 7-нм техпроцесом. За непоганої продуктивності ця платформа показує доволі високу енергоефективність, завдяки чому пристрої з нею довго “живуть” на одному заряді і не сильно дратують “гальмами” під час повсякденної роботи. Загалом, незважаючи на поважний вік, для бюджетних моделей це все ще відмінний варіант.

Давайте розглянемо найкращі смартфони з процесором Dimensity 700, які досі не втратили актуальності.

Poco M4 5G

Ціна: від 140$ (на AliExpress)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Poco M4 5G – один з найпопулярніших бюджетників від Xiaomi. Він має гарну якість збірки і спритно працює, як для своєї ціни. Завдяки IPS-екрану з частотою оновлення 90 Гц смартфон комфортний для очей, на відміну від переважної більшості моделей на OLED-матрицях. Працює девайс на базі Android 12 з оболонкою оболонки MIUI 13: інтерфейс дуже функціональний, але має вбудовану рекламу (яку можна відключити). На вибір доступні дві конфігурації: 4/64 і 6/128 Гб.

Основна камера (13 МП) робить непогані знімки при денному освітленні, її доповнює малокорисний датчик глибини на 2 МП. Запис відео обмежений форматом 1080p зі швидкістю 30 кадр/с. Перевагами смартфона є: висока автономність (до 10 годин роботи з увімкненим дисплеєм), окремий слот під флешку, наявність NFC і точний бічний сканер відбитків пальців. Загалом, чудова покупка, якщо потрібен бюджетний девайс для щоденного користування.

Samsung A14 5G

Ціна: від 185$

Серед найкращих телефонів із процесором Dimensity 700 за співвідношенням ціна/якість знаходиться Galaxy A14 5G. Він працює на базі свіжого Android 13 і отримуватиме оновлення протягом чотирьох років, чим вигідно відрізняється від бюджетних китайців. A14 оснащений PLS-екраном на 6.6 дюймів з роздільною здатністю 1080×2408 px і частотою оновлення 90 Гц, запасу яскравості вистачає для комфортного використання пристрою під відкритим сонцем.

Смартфон має систему з трьох камер: 50 + 2 + 2 МП, але за фактом корисний тут тільки головний датчик, немає ні ширококутного, ні зум-об’єктива. Якість фотографій на головний модуль адекватна за сприятливих умов зйомки. Акумулятор має звичну ємність 5 000 мАг і підтримує 15 Вт зарядку, яку доведеться купувати окремо (адаптера живлення в комплекті немає). Є NFC, слот під MicroSD і чудова селфі-камера на 13-мегапікселів, фотографії з якої не соромно постити в соцмережах навіть без обробки. Якщо ви шукаєте недорогий смартфон з хорошою автономністю від перевіреного бренду, A14 – виправдане рішення.

Redmi Note 11E

Ціна: від 135$

Це найдешевший смартфон на процесорі Dimensity 700 з підтримкою 5G на ринку, якщо воно навіщось раптом вам знадобилося. За більшістю характеристик “ешка” копіює вже розглянутий нами Poco M4, тут такий самий 6.58-дюймовий екран, батарея ємністю 5000 мА-год з 18-ватною зарядкою, і навіть розміри корпусу повністю ідентичні. Апарат, до речі, виконаний із пластику, завдяки чому він краще переживає падіння, ніж моделі в скляному корпусі.

Відмінності між Redmi і Poco полягають у більшому обсязі постійної пам’яті у Note 11E (у базі тут одразу 128 ГБ сховища) і основній камері на 50 МП. Ультраширококутний об’єктив так само не завезли, але за рахунок збільшеної роздільної здатності “редмік” вдень робить чіткіші знімки. Недоліком може стати відсутність глобальної версії цієї моделі, сам смартфон русифікований і в принципі готовий до роботи “з коробки”, але в пристрої для китайського ринку традиційно не ставлять NFC.

TCL 30 5G 30

Ціна: від 170$

Далі в нас TCL 30 5G – єдиний телефон на процесорі Dimensity 700 з AMOLED екраном, який можна знайти в продажу. Панель має діагональ 6.7 дюйма, роздільну здатність Full HD+ і стандартну частоту оновлення 60 Гц. Не межа мрій, але цікавий варіант, якщо ви хочете перейти з IPS бюджетників на більш насичену і контрастну картинку.

Смартфон оснащений 4/128 ГБ розширюваної пам’яті, потрійною камерою з основним модулем на 50 МП і двома додатковими на 2 МП, батареєю ємністю 5010 мАг з 18-ватною зарядкою, бічним сканером відбитків пальців, NFC і якісними динаміками. Тут використовується повноцінна стереопара (в інших виробників зазвичай мультимедійному підспівує розмовний динамік), тож звучить апарат справді добре. Мінусом є трохи більша ціна, ніж у конкурентів, але й переваги TCL 30 5G очевидні.

OUKITEL WP15

Ціна: від 235$

Неубиваний смартфон від китайського бренду Oukitel, який захищений за стандартами IP68/IP69K (водонепроникність) і MIL-STD-810G (ударостійкість). Він стійкий до механічного впливу і температурних перепадів, завдяки чому може використовуватися в найжорсткіших умовах. Головною фішкою девайса є величезний акумулятор ємністю 15600 мАг, який витримує до тижня на одному заряді (без ігор) і може працювати в режимі павербанка для підзарядки інших пристроїв.

За іншими характеристиками без надмірностей: IPS-дисплей на 6.52 дюйма має роздільну здатність HD+, що не кращим чином позначається на деталізації зображення, але це компенсується хорошою яскравістю і контрастністю. Смартфон має одразу 8/128 ГБ пам’яті, камеру на 48 МП, модуль NFC, а також швидкий і точний GPS, що дає змогу використовувати його як навігатор. Недоліки – величезні розміри та вага корпусу (485 грам), що позначається на зручності використання. Однак загалом WP15 виправдовує свою ціну.

Це були найбільш актуальні смартфони на процесорі Dimensity 700. Нещодавно MediaTek представила його повну копію – 6020-й чип, який виробники вже активно використовують у новітніх бюджетниках 2023 року. Тож можете сміливо обирати одну з цих моделей, епоха 700-го ще точно не завершилася.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.